Direkten dönen Grand Theft Auto oyunu!

Daha ortada GTA 6 yokken, bakın Rockstar, ünlü seri için nasıl planlar yapmış ve iptal etmiş...

Direkten dönen GTA oyunu!

İddialara göre Rockstar, bir dönem Grand Theft Auto: Tokyo üretimi için planlara sahipti ve hatta, Techradar'ın öğrendiğine göre firma oyun için bir referans gezisi bile düzenlemişti.

Rockstar, Japonya başkentini birkaç yıl önce ziyaret ederek şehrin tam bir GTA oyunu için potansiyelini kontrol etmiş ve firmaya yakın bir kaynağın söylediğine göre en son olarak bu fikirden vazgeçilmişti. Şirketin, yeni bir oyun üzerinde çalışmadan önce referans gezileri düzenleyerek fotoğraflar çektiği, yerel kişilerle görüştüğü ve genel olarak "bölgenin hissini" topladığı biliniyor.

Techradar'ın Rockstar'daki kaynağının söylediğine göre firma, GTA 3 ve Vice City sırasında "ciddi" bir şekilde Tokyo sürümünü düşünmekteydi. 2003 Aralık ayında Take-Two Interactive, GTA: Tokyo ve GTA: Bogota olarak iki telif hakkı başvurusunda bulunmanın yanı sıra, bir de gizemli Grand Theft Auto: Sin City başvurusunda bulunmuştu.

Kaynağın söylediğine göre bir miktar zamanın geçmesi ile beraber Rockstar, Grand Theft Auto'yu o ana kadar yerleşmiş olduğu ABD dışına taşımanın zorluğunu fark etti. Rockstar'ın ABD dışına çıkabilmesi için, markalardan arabalara seride sabit olan pek çok şeyi değiştirmesi gerekecekti. Ayrıca firma, Grand Theft Auto 6 için ön çalışmalara başlamış durumda ancak oyun için henüz bir konuma karar verilmiş değil.

Rockstar'ın bir sonraki Grand Theft Auto için çalışmalara şimdiden başlaması çok da şaşırtıcı değil. GTA 5'in yayınından bu yana iki yılı aşkın zaman geçmiş durumda.

Daha yakın geleceğe bakıldığında ise, sıradaki Red Dead oyununun bu yıl içerisinde yayınlanacağı düşünülüyor ancak bu oyunun, yeni Rockstar motorunu kullanacak ilk oyun olup olmayacağı hakkında önemli bir soru bulunmakta. 2012 yılında Rockstar, yeni nesil sistemler için bir motor geliştirimi için mühendis alımında bulunacağını duyurmuştu.

Rockstar henüz bu konuda bir yorum yapmış değil ancak eğer Red Dead Redemption 2 yeni motoru kullanmayacaksa, GTA 6'nın yeni motoru kullanacağından emin olabiliriz...

Okuyucu Yorumları