Dışarıda kaldı ama hala mutlu!

Yeni nesil konsolların hiç birinde yer bulamadı ama keyfi yerinde! İşte Nvidia'yı mutlu eden gerçek!

Dışarıda kaldı ama hala mutlu

Yeni nesil konsollarda yer bulamayan Nvidia, konsolların getirdiği teknoloji atılımının PC'lere de yarayacağını düşünüyor. Xbox One, PlayStation 4 ve Wii U'nun AMD üretimi grafik işlemcilerle donatılmasına aldırış etmemiş gibi görünen şirket, konsollardaki gelişmenin, hem PC hem de konsollara oyun geliştiren stüdyolar için önemli avantajlar sağlayacağı kanısında.

Nvidia Kıdemli Başkan Yardımcısı Tony Tamasi Playstation 4 gibi konsolların Nvidia'nın GTX Titan gibi üst seviye kartları ile aradaki performans uçurumunu giderme konusunda önemli bir gelişme olduğunu, bu sayede yeni konsollar için geliştirilen görsel açıdan gelişmiş oyunların çok fazla modifikasyon geçirmeden PC'ye taşınabileceğini söyledi.

Video oyunları endüstrisinin büyük ölçüde konsollara bağımlı hale gelmesi yüzünden yüzlerce dolarlık yeni ekran kartlarında yıllanmış grafiklere sahip oyunlar oynamak zorunda kalan PC oyuncularının hevesle beklediği bu grafik atılımının gerçekleşmesi sanıldığını kadar erken olmayacak gibi. Zira bu yıl E3 fuarında tanıtılan görsel açıdan gelişmiş çoğu oyunun Windows platformunda çalışması, Nvidia'nın bahsettiği grafik atılımı için biraz daha bekleyeceğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları