Dizüstü bilgisayarda faresiz tam kontrol

Bu bedava araçla laptop ve netbook'unuz çok daha yetenekli olacak. Üstelik her şey trackpad'de gizli

Laptop'ta faresiz tam kontrol

Diz üstü bilgisayarlar önce kullanıcıları mekanlara bağımlı olmaktan kurtardılar, ardından da fareye kendi dokunmatik alternatiflerini getirdiler. Dokunmatik trackpad'ler oldukça kullanışlı olsa da pek çok kişi için fare, hala eksikliği hissedilen bir alışkanlık. Ama ufak ve ücretsiz bir yazılım farenin asla sunamayacağı kolaylıkları trackpad ile gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Scrybe, trackpad'inize yeni özellikler ekleyen bir yardımcı program. Karşılığında ise sadece programı indirirken bir e-posta adresi yazmanızı istiyor. Daha sonra biraz uzun süren kurulum esnasında kendi sürücüsünü de indirmenizi gerektiriyor.

Bilmeniz gerekenler ve indirme bağlantısı...

Bilmeniz gerekenler ve indirme bağlantısı...

Ama tüm bu çabalara değeceğine emin olabilirsiniz. Çünkü Scrybe sadece Windows diz üstü bilgisayarınıza Mac alterantiflerinde bulunan çift parmak ile yönetim özelliğini getirmekle kalmıyor, kendi işaretlerinizi tanımlamanıza ve sadece tarckpad üzerinde bu işaretleri parmağınız ile çizerek dilediğiniz programı kolayca çalıştırmanıza veya istediğiniz web sitesini hızlı bir şekilde açmanızı sağlıyor.

Kullanabileceğiniz işaretler arasında önceden tanımlanmış olanlar da bulunuyor ama kendi işaretleriniz ile dilediğiniz kısa yolu kendiniz de oluşturabilirsiniz. Örneğin sizin tercihinze bağlı olarak trackpad üzerine parmağınızla bir G şekli çizerek Google.com'u açabiliyo, C şekli çizerek hızlı bir şekilde Chip.com.tr'ye ulaşabilir veya W çizerek Winamp'i çalıştırabilirsiniz.

Scrybe'i şu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları