Dördüncü hacker da yakayı ele verdi!

Oyun devlerinden servet değerinde veri ve oyun çalan grubun dördüncü üyesi de yakalandı!

Çıkmamış oyunları çalmışlar!

Indiana'da bir genç, büyük oyun geliştiricilerini hedefleyen hacker grubu içerisindeki rolünü itiraf etti.

McCordsville kasabasından 19 yaşındaki Austin Alcala, telif hakkı ihlali ve izinsiz bir şekilde bilgisayarlara giriş yapma suçlarını işlediğini itiraf etti. Alcala, 29 Temmuz tarihinde yargılanacak ve beş yıla kadar hapis cezası alma ihtimali bulunuyor.

Alcala, 2012 baharı ve 2014 Nisan ayı arasında çeşitli oyun stüdyolarından veri çalmayı hedefleyen bir hacker grubunun içerisinde yer almaktaydı. Grubun hedeflediği firmalar arasında ise Microsoft, Valve ve Epic Games de bulunmaktaydı. Grup, bu firmaların kurum ağlarına sızarak, firma içi belgeleri, kaynak kodlarını ve yayınlanmamış oyunları ele geçirmişti.

A.B.D. Adalet Bakanlığı'nın (US Department of Justice – DoJ) söylediğine göre Alcala, grubun diğer üyeleri ile beraber çalışarak, o sıralarda yayımlanmamış olan, Xbox One konsolu ve Xbox Live online oyun hizmetinin tartışıldığı belgeleri çalmak için Microsoft'un sistemine sızmıştı.

Ayrıca Alcala'nın FIFA, Call of Duty: Modern Warfare ve Gears of War markalarını hedefleyen soygunlara da katıldığı söylenmekte. DoJ'un iddialarına göre Alcala, isimlendirilmeyen bir firmadan 11.266 adet giriş bilgisini de çalarak grubun diğer üyelerine dağıtmıştı.

Tahminlere göre grubun hedefindeki veri, kod ve oyunların toplam değeri 100 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasında bulunuyor. Ancak herhangi bir kullanıcı verisinin çalındığına dair bir bilgi yok.

Alcala'nın tutuklanması, bu gruba dair gerçekleştirilen dördüncü tutuklama. FBI, New Jersey'den Sanadodeh Nesheiwat, Kanada Ontario'dan David Pokora ve Maryland'ten Nathan Leroux'u daha önce tutuklamıştı. Nesheiwat ve Pokora'nın duruşmaları bu ayın ilerleyen tarihlerinde gerçekleştirilecekken, Leroux'un duruşması Mayıs ayında görülecek.

Bahsi geçen uluslararası hacker grubunun diğer üyelerinin yakalanması için de FBI ve diğer ülkelerin polis güçleri, birlikte çalışmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları