Dünya tersine dönüyor!

İşte beklenenin değil beklenmeyenin yaşandığı; dünya tersine döndü dedirten bir Çin haberi...

Dünya tersine döndü!

Çin Komünist Partisi'nin ana yayın organı 'The People's Daily', daha önce telif haklarıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle Google'ın, ziyaretçileri web sitelerinden kasıtlı olarak uzak tuttuğunu iddia etti. Google tarafından 3 gün boyunca zararlı içerik barındırıyor olabileceği' gerekçesiyle işaretlendiği iddia edilen sitenin kitap bölümü yayın sorumlusu Pan Jian, durumdan okuyucularından gelen uyarılarla haberdar olduklarını belirtti. Google'ın dijital kitap arşivinin Çinli yazarların haklarını çiğniyor olabileceği yönündeki haberler, gerilimin ilk kıvılcımı olmuştu.

İddiaları yanıtlayan Google sözcüsü Cui Jin, Kanada Associated Press Ajansı'na yaptığı açıklamada, uyarıların yazılımlar tarafından otomatik olarak yaratıldığını ve insan müdahalesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Geçtiğimiz Haziran ayında Çin Hükümeti, Google'ı pornografiye erişime izin vermekle suçlamış; vatandaşlarının Google arama motoru ve e-posta servislerine erişimini bir süre için engellemişti. Google'ın arama pazarının yalnızca yüzde 30'una sahip olduğu Çin'de, 338 milyon internet kullanıcısı bulunuyor.

Okuyucu Yorumları