E Ink ekranlar, telefonların arka yüzlerini ele geçirmeye hazırlanıyor

MWC 2024, akıllı telefonlar, bağlantı ve ağlarla ilgili olduğu kadar, özellikle küçük markalardan gelen garip ve harika teknolojilerin de sergilendiği bir fuar. Bunun bir örneği de Infinix E-Color Shift isimli telefon.

E Ink ekranlar, telefonların arka yüzlerini ele geçirmeye hazırlanıyor

Şimdilik sadece bir prototip olan ancak gerçek olma potansiyeli taşıyan E-Color Shift isimli telefon, E Ink Prism 3 teknolojisini kullanarak telefonun arka yüzünün rengini ve desenini sürekli olarak ya da kullanıcının isteği üzerine değiştirebiliyor. Bu aslında E ink teknolojisinin çok zekice kullanılmasının bir sonucu ve son derece de etkileyici duruyor.

Şarjdayken telefonun arkasının bir dizi renk ve desen arasında gidip geldiğini görmek, MWC etkinliğine katılan ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Ve bu yöntem, telefonu sadece bir metal ve cam levhadan ziyade evin içindeki bir süs eşyası haline getiriyor. Güç kaynağıyla bağlantısı kesildiğinde ise en son görüntülenen desen ve renklere geri dönüyor.

E-Color Shift telefonun yetenekleri gösterişli desenlerden daha fazlasını da içeriyor. Bildirimler ve saat gibi detaylar, bu arka ekranda görüntülenebiliyor ve telefonun arkası bir tür, her zaman açık ama enerji tüketmeyen bir ekrana dönüştürülebiliyor.

Cihazın ne zaman piyasaya sürülebilir hale geleceği hakkında bir açıklama yok.