e-spor Turnuvalarına Facebook Damgası!

Artık büyük TV kanallarında bile yayınlanan e-spor turnuvaları, şimdi Facebook ile farklı bir boyuta daha ulaşıyor!

e-spora Facebook damgası!

Artık oyunlar ve e-sporun ana medyaya dahil olduğu rahatlıkla söylenebilir. Hatta ESPN'de canlı bir şekilde yayınlanan FIFA turnuvaları ile karşılaşabiliyor ve TBS'de Counter Strike: Global Offensive turnuvalarının sanki bir boks şampiyonasıymış gibi heyecan yarattığını görebiliyoruz. Twitter ve Sony'nin de bu karlı alana adım atması ile beraber Facebook'un da bu alanda boy göstermesi kaçınılmazdı.

E-spor lideri ESL, yaptığı açıklamada, sosyal ağ devi ile üst seviye Rank S Counter-Strike: Global Offensive yarışmaları düzenleneceği, bu özel etkinliklerin Facebook üzerinde yayınlanacağı ve altı dilde yayın yapılacağı duyuruldu.

Duyuruya göre ESL, Facebook'a 5.500 saatlik e-spor içeriği sunacak ve bunların yaklaşık 1.500 saati platforma özel olacak. Bu içerik üst seviye Rank S Counter Strike: Global Offensive maçlarının yanı sıra ESL One ve Intel Extreme Masters etkinliklerini içerecek ve İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Lehçe ve Almanca dillerinde sunulacak. Ayrıca ağ, CS:GO maçlarından görüntüler içerecek 30 dakikalık orijinal Facebook Live serisini de duyurmuş durumda.

Facebook ve ESL'in eSports programı haziran ayında başlayacak ve hayranlar, ESEA'nın Facebook sayfasından etkinlikleri takip edebilecek...

Okuyucu Yorumları