EA, eski FIFA'yı yeni FIFA diye mi satıyor?

Oyun devi Electronic Arts, bazılarımıza FIFA 12'yi FIFA 13 diye yutturuyor mu?

FIFA 13'te büyük şüphe!

EA'nın önemli gelir kaynaklarından biri olan futbol simülasyonu FIFA'nın son sürümü FIFA 13, çıktıktan sonra 5 gün içinde 4.5 milyon kopya sattı. EA'ya göre bu rakam, spor oyunları tarihindeki en büyük çıkışı gösteriyordu.

Ancak Nintendo Wii için oyunu satın alanları bekleyen kötü bir sürpriz vardı. FIFA 13, FIFA 12 ile neredeyse tamamen aynıydı. Değişen tek şey, formalar ve oyunun müziği idi. Oyun modları, karakter modelleri, menü ekranları ve diyaloglar - her şey olduğu gibi duruyordu. Dahası oyunseverler, PS Vita'daki FIFA 13'ün de 6 ay önce piyasaya sürülen FIFA Football ile aynı olduğunu söylüyorlar.

EA'nın güncellemediği ürünleri 50 dolar gibi yüksek bir ücretle satıyor olması, oyunseverler arasında tartışmaya yol açtı. Bununla birlikte oyunun Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümlerinde önemli yenilikler var ve oyun, olumlu eleştiriler alıyor.

EA, konu hakkındaki sorulara verdiği cevapta üstü kapalı da olsa Wii'deki FIFA 13'e yeni özellik eklemediklerini kabul ediyor. EA COO'su Peter Moore, Wired'a yaptığı bir açıklamada ise Wii'nin yıllar içinde geride kaldığını ve artık onun için oyun yapmayacaklarını itiraf etti

Okuyucu Yorumları