Electronic Arts GTA'dan neden vazgeçti?

Video oyun devi Electronic Arts, TakeTwo ile olan birleşme görüşmelerini bitirdiğini duyurdu.

EA, GTA'yı bırakıyor!

6 aydır süren EA'nin GTA'nın yayıncısı TakeTwo ile olan görüşmeleri nihayet sona erdi. Pazar günü EA tarafından kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada, TakeTwo ile bir süredir devam eden görüşmelerin son bulduğunu ve artık TakeTwo'nun alımıyla ilgilenilmediklerini belirtti.

Anlaşmazlığın nedeni ise 1 ay boyunca yapılan gizli görüşmelerde EA'nin, TakeTwo için önerdiği fiyat teklifini yaklaşık 2 milyar dolara düşürmesi. Bu fiyat teklifini 'az' bulan TakeTwo, EA'nin 2 milyarlık fiyat teklifine 'evet' demedi ve görüşmeler bu bir ay boyunca devam etti.

Pazar günü EA'nin alımdan vazgeçtiğini açıklamasıyla beraber EA'nin önemli yetkililerinden biri olan Owen Mahoney, bu konuda şunları dile getirdi: "TakeTwo, EA'nin video oyun pazarındaki gücünün gölgesinde kalmıştır; bu nedenle bu alımın bizim için pek de karlı olmadığını fark ettik."

Bunun yanında Madden NFL gibi çok satan oyunların da dağıtıcısı olan EA'den yapılan diğer açıklamada ise Spore gibi önümüzdeki yıla damgasını vuracağı düşünülen oyunlardan şirket olarak çok şey beklediklerinin altı çizildi.

Okuyucu Yorumları