ABD'nin ikonik otomobil markalarından biri daha, Wildcat konsepti ile elektriğe geçiş sürecini başlatıyor

ABD'nin ikonik otomobil markaları arasında önemli bir yere sahip olan Buick, elektriğe geçiş sürecini yeni logosu ve büyüleyici Wildcat konsepti ile başlattı.

ABD'nin ikonik otomobil markası, tamamen elektriğe dönüyor

General Motors'a bağlı olan ikonik Amerikan otomobil üreticisi Buick, tamamen elektrikli araçlara geçişini vurgulamak için bazı büyük değişiklikler duyurdu.

Şirket, 2024'te Kuzey Amerika pazarı için ilk elektrikli otomobilini piyasaya süreceğini ve on yılın sonuna kadar yalnızca elektrikli araçlar satmaya başlayacağını söyledi. Gelecekteki EV'leri, şirketin geçmişine bir gönderme olarak "Electra" adını taşıyacak.

Şirket, tamamen elektrikli geleceği için bir ön izleme olarak yeni konsept otomobili Wildcat'i sergiledi. Hatta marka dönüşümünü vurgulamak için üç kalkanlı dairesel logosunu değiştirerek gövdeye yatay olarak yerleştirilmiş yeni bir logo kullanmaya başlıyor.

GM'nin sahip olduğu dört araç markası (diğer üçü Chevrolet, GMC ve Cadillac) arasında elektriklenme planlarını açıklayan son isim Buick oldu. Şirket, bu yılın başlarında ABD'li otomobil alıcıları için ilk elektrikli otomobilini tanıttı ve birkaç yıl önce Buick tarafından piyasaya sürülen Electra adlı bir konsept otomobili yansıtan bir far gösterdi. Şimdi şirket, Electra adının, şirketin on yılın sonuna kadar yalnızca elektrikli araç satma çabalarının merkezinde yer alacağını doğruladı.

Buick Wildcat konsepti

Buick'in başkan yardımcısı Duncan Aldred yaptığı açıklamada, "Buick markası, bu on yılın sonunda tamamen elektrikli bir geleceğe kendini adamıştır" dedi ve devam etti: "Buick'in yeni logosu, Electra isimlendirme serisinin kullanımı ve gelecekteki ürünlerimiz için yeni bir tasarım görünümü markayı dönüştürecek."

Wildcat konsepti de bu değişimi göstermeyi amaçlıyor. Şık, zarif bir spor coupe olan Wildcat, otomobil üreticisinin en sonunda tamamen elektrikli bir ürün serisi oluşturma hedefinin başlangıcı olarak görülüyor. Ayrıca, Buick tarafından iki yıl önce piyasaya sürülen Electra konseptine pek benzerlik göstermiyor. Eski konsept, pratik olmasa da radikal otobüs tarzı makaslı kapılara sahip bir crossover SUV idi.

Hem Wildcat hem de Electra isimleri geçmişte Buick araçlarında kullanılmıştı. Buick Wildcat, 1963'ten 1970'e kadar üretilen tam boyutlu bir sedan iken, otomobil üreticisinin Electra serisi, 1950'lerin ortasından 1990'a kadar daha uzun bir ömre sahipti. Electra, üretim döneminin tamamı boyunca Buick'in üst seviye sedanıydı.

Buick, ABD'de yaşlı otomobili olarak sahip olduğu üne karşı mücadele ediyor, ancak satışlarının güçlü kaldığı Çin'de daha yüksek bir statüye sahip. Şirket, gelecekteki EV serisine güç sağlamak için büyük olasılıkla GM'nin yeni Ultium elektrikli araç güç aktarma ve akü sistemini kullanacak. GM, 2040 yılına kadar tamamen karbon nötr bir şirket olma hedefiyle 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.