Elektrikli MINI'lere Samsung imzası: Dairesel OLED ekranlar büyüledi

Samsung, dairesel OLED ekranlarıyla MINI'nin yeni tamamen elektrikli modellerine de imzasını atıyor.

Elektrikli MINI'lere Samsung imzası

Dünyanın en büyük OLED ekran üreticisi Samsung Display’in OLED panelleri akıllı saatlerden akıllı telefonlara, TV’lerden arabalara kadar çeşitli ürünlerde kullanılıyor. Şirket şimdi de yeni MINI elektrikli araç serisi için 9,45 inçlik dairesel bir OLED ekran geliştirdiğini duyurdu.

İngiliz kökenli otomobil markası MINI, birkaç gün önce tamamen yeni elektrikli otomobil serisinin tanıtımını yaptı ve yeni ürün ailesinin tamamı, bilgi-eğlence sistemi olarak fütüristik, dairesel bir OLED ekran kullanıyor. Bu bilgi-eğlence sistemi, multimedya oynatma, navigasyon, klima kontrolü, yakıt ekranı ve sesli komutlar dahil olmak üzere tüm önemli özellikleri kapsıyor. MINI İşletim Sistemi 9 (MINI Operating System 9) adlı bir Android (AOSP) ile çalışıyor. 5G kablosuz bağlantı, GPS, MINI Deneyim Modları, 30 yeni ses sinyali, MINI Akıllı Kişisel Asistan, MINI Navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto, MINI Digital Key Plus ve sistem yazılımını kablosuz olarak yükseltme olanağı sunuyor.

Samsung Display ve MINI, yeni bilgi-eğlence ekranını Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Gamescom 2023 etkinliğinde sergiledi. 9,45 inçlik OLED ekran, MINI Incubator adı verilen silindirik ekran kulesinde görüntülendi. On adet dairesel OLED ekran bulunuyor ve kabinin tasarımının tamamı bilim kurgu kültürünün en ikonik ortamlarından biri olan yüksek teknoloji laboratuvarından ilham alıyor. Yeni OLED panel, plastik kullanımını en aza indiren çevre dostu bir yapı kullanıyor. Her zamanki gibi OLED panellerin gerçek siyahlar, sonsuz kontrast oranı, tasarım ve şekillerde esneklik ve daha düşük mavi ışık emisyonları gibi tüm avantajlarıyla birlikte geliyor.

Samsung Display’in Mobil Ekran Pazarlama Ekibi Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad JungOtomotiv endüstrisinin ilk OLED’i ile MINI’nin pazar trendini belirleyen yolculuğuna katılmaktan heyecan duyuyoruz. Samsung Display’in mobilite sektöründeki rakipsiz OLED teknolojisiyle müşterilerimize daha da etkileyici ekran deneyimleri sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diyor.