Elon Musk, büyük ihtimalle Mars yolcusu!

Elon Musk verdiği röportajda, Mars'a yolculuk için "oran" verdi. Bu oran hiç de azımsanmayacak düzeyde.

Elon Musk "yüzde" verdi

Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda "Gelecekte Mars'a seyahat edebileceğini" açıklamıştı. Peki bu ne çapta bir olasılık? Musk, HBO'ya verdiği röportajda, "Gerekli teknolojik atılımların gerçekleştirildiğini, mümkün olan her adımın atıldığını vurguladı.

Elon Musk'a göre Mars'a gitme olasılığı yüzde 70 seviyelerinde dolaşıyor. Ancak teknoloji dahisi önemli uyarılarda bulunuyor. Musk, "iddiaların aksine, Mars zenginlerin kaçabileceği bir gezegen değil. Öncelikle ve muhtemelen tek yönlü bir bilet satın alıyorsunuz. Yolda çok şey ters gidebilir. Uzayı tamamen keşfetmedik Mars'a ulaştığınızı varsayalım: Orada sizi çok zorlu hayatta kalma şartları bekliyor. Bu Everest'e tırmanmak gibi. Her şey 'mücadele' üzerine... En büyük sorun şartlara uyum sağlamaktaki zorluk." ifadelerini kullanıyor. Kısacası Insight'ın Mars'a yollanması, insanlı yolculuğun yanında devede kulak kalıyor.

Peki bu neden tek yönlü bir yolculuk? Çünkü Dünya'nın dışına bir uzay gemisi yollamak, Mars'ın dışına bir uzay gemisi yollamaktan çok daha kolay. Yakıt problemlerinin yanı sıra; yörüngesel bazlı sorunlar, atmosfer sorunları ile boğuşmak, fırlatma şartlarını oluşturacak sağlıklı koşullara erişememek ve uzaydaki şartların her an değişebilecek olması(farkına varmadan yakınınızdan bir meteor geçebilir) gibi çok olası bazı ihtimaller söz konusu.

Okuyucu Yorumları