En büyük hacking yarışması başlıyor

Türkiye'nin en büyük hacking yarışması başlıyor.

Hacking yarışması başlıyor

STM, 20 Ekim 2016 Perşembe günü Wyndam Ankara Otel'de bu yıl ikincisini düzenleyeceği 'Bayrağı Yakala' (Capture the Flag - CTF) yarışmasında siber güvenlik uzmanlarını buluşturacak. Kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektörü ve gönüllüleri bir araya getirecek olan bu etkinlik, Türkiye'de siber güvenlik alanında yapılmış en kapsamlı yarışmalardan biri olacak.

Siber Güvenlik alanındaki büyük yatırımlarıyla dikkat çeken Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM), Türkiye'nin en kapsamlı siber güvenlik etkinliklerinden birine imza atıyor. 20 Ekim'de Wyndam Otel'de düzenlenecek olan 'Bayrağı Yakala' (Capture the Flag - CTF) etkinliği; kamu, üniversiteler ve özel sektörün siber güvenlik uzmanlarını yarıştıracak. Yarışmada çok sayıda siber güvenlik uzmanı kıyasıya bir mücadele verecek. STM, bu yıl ikincisi düzenlenen CTF'in, Türkiye'de bu alanda yapılmış en kapsamlı yarışmalardan biri olmasını ve geleneksel hale gelmesini hedefliyor.

Yarışırken kendilerini de geliştirecekler

Siber güvenlik profesyonellerini bir araya getirecek olan CTF'de yarışmacılar, etkinlik için oluşturulacak siber ortamda kriptoloji, tersine mühendislik, Wi-Fi gibi konularda kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bularak yarışmayı kazanmaya çalışacak ve bu sayede kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar.

Dereceye girenler ödüllendirilecek

Katılımın ücretsiz olacağı ve bu yıl kurumları temsilen oluşturulan takımlar yanında bağımsız ekiplerin de yarışa dahil olmasına imkân tanınacağı CTF'de; siber güvenlik konusunda geniş bir yetenek grubunun ortak bir çatı altında bir araya gelmesi ve bu alandaki bilgi paylaşım ağının oluşturulması amaçlanıyor. Dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceği 'Bayrağı Yakala' yarışmasında, katılımcılar kurumsal veya bireysel olarak kendi siber güvenlik kabiliyetlerini deneyerek eksiklerini detaylı bir şekilde görme imkânına sahip olacak. CTF, bireysel katılımcılarla birlikte üniversite öğrencilerine de siber güvenlik alanında çalışan firmalara ve kamu kuruluşlarına kendilerini gösterme şansı verecek.

Okuyucu Yorumları