En iyi klavyeli telefonları sizin için seçtik

CHIP Online seçti: Klavye kullanmanın keyfi başkadır diyenler için en iyi 10 cep telefonu...

TOP 10: Klavyeli telefonlar

SMS yazmak, eposta oluşturmak, ya da tarayıcıya adres girmek... QWERTY klavyelere sahip telefonlarla tüm bu metin işlemleri oldukça hızlı yapılabiliyor. Peki ya en iyileri hangileri? Bu sorunun yanıtı ve en iyi 10 modeli makalemizde görebilirsiniz.

Bir süredir cep telefonu piyasasının tek hakimi dokunmatik ekranlı modeller. Fakat konu yazmaya geldiğinde birçoğu yeterince kullanışlı değil. Ayrıca her dokunmatik ekranlı telefon sanal bir klavye sağlamıyor. Veya telefonda bir sanal klavyenin olması bu klavyeyi rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu konuda kullanıcıların şikayetleri ise çoğunlukla sanal karakterlerin küçük olmasından ve ekranın tepkime süresinin geç olmasından kaynaklanmakta. Ekran kalibrasyonunun doğru ayarlanmaması ve karakterlerin yanlış yazılması da cabası.

Kısacası, telefonda çok fazla yazı yazıyorsanız kesinlikle gerçek bir klavyesi olan bir telefona ihtiyacınız var demektir. Artık QWERTY klavyeli telefonlar servet değerinde değil ve klavyeli giriş sınıfı telefonların fiyatları oldukça uygun.

Konuyla ilgili hazırladığımız galeriden ayrı olarak, sizlere özellikle önerdiğimiz 3 telefonu makalemizin devamında görebilir, en küçük detaylarına kadar incelediğimiz 10 seçkin modele ise galerimizden ulaşabilirsiniz.

Samsung Corby TXT: Hem klavyeli hem ucuz

Samsung Corby TXT: Hem klavyeli hem ucuz
Samsung Corby TXT: Arka kapaklar değiştirilebiliyor.

Uygun fiyat arayan ve klavyeyle yazmayı sevenler için Samsung Corby TXT oldukça ideal bir model. Corby TXT, adından da anlaşılacağı gibi meşhur Corby modelinin modifiye edilmiş hali ve tek farkı ise TXT modelinde klavye bulunması denebilir.

Üretici, bu modelde dokunmatik ekran yerine yatay bir LCD ekran kullanmış. Testlerimizde kompakt bir tasarıma sahip olan klavyesine alışmamız çok zaman almadı ve bir süre sonra oldukça hızlı kullanmaya başlıyorsunuz. Yaklaşık 330 TL'lik fiyatıyla tabiî ki içerisinde HSDPA ve yüksek çözünürlüklü kamera gibi güncel yüksek teknolojileri barındırmıyor. Bu nedenle Corby TXT'nin fiyatı oldukça uygun. Ayrıca MP3 çalar ve konuşma seslerindeki kalitesi mükemmel ve telefonun pili de oldukça dayanıklı.

Fiyat: 185$ + KDV

Nokia E75: İş sınıfının üstün kalitesi

Nokia E75: İş sınıfının üstün kalitesi
Nokia E75: Farklı modlar ile iş ve özeli birbirinden ayırın!

Şayet çok sayıda e-posta yazıyor ve ofis dökümanlarıyla uğraşıyorsanız tercihiniz kesinlikle klavyeli bir telefondan yana olmalı. Nokia'nın iş sınıfı modeli E75, tüm bu işlerinizde en iyi yardımcınız olma kabiliyetine sahip.

Klavye tuşları yeterli büyüklükte ve kolaylıkla kullanılabiliyor. Ayrıca kasasındaki metal kaplama ile hoş bir tasarım ve görünüme sahip. Bunların dışında E75'te iki farklı yönetim modu bulunmakta: Biri işleriniz için, diğeri ise özel yaşamınız için. Her modun ayarları en küçük noktasına kadar ayrıntılı düzenlenebiliyor, farklı profiller oluşturulabiliyor ve birbirinden bağımsız kişi listeleri ve ajandalar ayarlanabiliyor. WLAN, HSDPA, 3.2 MP kamera, GPS, MP3 çalar ve 4 GB hafıza kartı gibi zengin özellikleriyle ödenen paranın karşılığını vermekle birlikte, fiyat & performans açısından baktığımızda önde gelen popüler telefonlar arasında bulunuyor.

Fiyat: 440$ + KDV

Motorola Milestone: Android severlere özel

Motorola Milestone: Android severlere özel
Milestone: Motorola'nın dönüm noktası

Daha fazla parayı gözden çıkarıp kullanıcı dostu bir telefon isteyenlere ise Motorola Milestone'u öneriyoruz.

Aslında "kilometre taşı (Milestone)" olan adı da bunu kanıtlar nitelikte. Çünkü Milestone, Motorola açısından dönüm noktası niteliğinde bir model olma özelliğini taşıyor. Şu da bir gerçek: Piyasada Android işletim sistemine ve full klavyeye sahip sadece 3 model bulunuyor. Bunlar T-Mobile G1 (Yurtdışı), LG GW620 ve Motorola Milestone. Ve bu modeller arasında şimdilik sadece LG GW620 Türkiye piyasasında.

Milestone, kızaklı ve gizlenebilir metal kaplama klavyesiyle kaliteli bir görünüme sahip. Tuşlar ise yeterli büyüklükte ve kullanımı gayet kolay. Ayrıca Android versiyonunun 2.1 olması da göze çarpan özellikler arasında bulunuyor. Bu sayede Google App Market'te bulunan 50.000'e yakın uygulamayı rahatlıkla indirip kullanabiliyorsunuz. Bunların dışında dayanıklı batarya, güncel HSDPA, WLAN, 5 MP kamera ve mükemmel bir ses akustiği ile Milestone, klavyeli telefonlar arasında liste başında bulunuyor.

Fiyat: 450$ (Yurtdışı satış fiyatı)

Okuyucu Yorumları