Essential Phone'a Yeni Kulaklık Girişi Aksesuarı Yolda!

Kulaklık girişini kaldıran telefonlardan Essential Phone, yakında bir "üst seviye" kulaklık girişine kavuşacak!

Kulaklık girişi geri dönüyor (gibi)

Kulaklık girişi istesek de istemesek de telefonlardan kaldırılıyor ve bu, gelecekte değişecek gibi görünmüyor. Essential Phone, 3.5mm'lik kulaklık portunu kaldıran telefonlardan bir tanesi. Ancak firma şimdi kulaklık girişini telefona geri getirecek bir aksesuar için çalışıyor.

Essential Phone'a Yeni Kulaklık Girişi Aksesuarı Yolda!

Essential'ın kurucusu ve Android'in kurucu ortaklarından Andy Rubin, bir Reddit AMA oturumunda yaptığı açıklamada "3.5mm jak desteği sunan bir üst seviye ses aksesuarı" için müjdeyi verdi. "Üst seviye" sözcükleri, aksesuarın pahalı olacağını ve ortalama kullanıcıya hitap etmeyeceğini gösteriyor. Zaten telefonun kutusundan USB-C'yi 3.5mm'lik ses çıkışına dönüştüren bir dönüştürücü çıkıyor. Ancak üst seviye ses kalitesi elde etmek isteyen müzik tutkunları, aradıklarını bu aksesuarda bulabilirler.

Essential'ın tasarım başkan yardımcısı Dave Evans, kulaklık girişlerinin çok büyük bileşenler olduğunu ve "tamamen ekrandan oluşan mimarilerle uyum sağlamadığını" söylüyor ve ekliyor: "Bunun üzerinde çok ciddi biçimde çalıştık ancak telefona kulaklık girişini eklemek, bizi rahatsız edecek değiş tokuşlara yol açacaktı."

Yönetici, kulaklık girişini eklemeleri halinde telefonun "kocaman bir 'çenesinin' olacağını ve pil ömrünün yüzde 10 daha az olacağını" söylüyor. Bu açıklamalara göre firmanın kulaklık girişini kaldırmakla yanlış bir karar vermediği sonucuna sanırız varabiliriz.

Okuyucu Yorumları