EURO 2008 çıkartma albümünüz internette

UEFA'nın resmi sitesi, bir zamanların popüler çıkartma albümünü internete taşıdı.

Sanal Euro2008 albümü

Şu anda 30'lu yaşlarda olanlar, yıllar önce bakkal veya kırtasiye mağazalarının önünden ayrılmayıp büyük bir turnuvada oynayan takımların çıkartma albümünü ya da bir paket çıkartmayı alabilmek için beklenen günleri mutlaka hatırlayacaktır. Panini tarafından hazırlanan bu albümler, aynı zamanda küçük çaplı bir pazar bile oluşturmuştu: Çıkartma takas pazarı.

Panini bu tip albümleri günümüzde de piyasaya sürmeyi sürdürüyor; ancak işin eski heyecanı kaçmış durumda. Artık futbolcular ya da takımlar hakkında her türlü resme ve bilgiye internet üzerinden rahatça ulaşılabiliyor olması, yeni neslin çıkartma albümleriyle vakit harcamasını gereksiz kılıyor.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyen UEFA da bu durumun farkına varmış olacak ki, Panini ile işbirliğine gitmiş ve EURO 2008 çıkartma albümünü resmi sitesine, yani internete taşımış. Eğer bir Windows Live ID'niz varsa, siz de kendi sanal albümünüzü oluşturmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz, işe buradaki videoyu izleyerek de başlayabilirsiniz.

Albümünüzü oluşturun

Albümünüzü oluşturun
Panini'nin albümleri, UEFA tarafından sanal ortama taşındı.

İşe başlamak için yapmanız gereken son derece basit: Önce
buraya tıklayarak sayfaya ulaşın. Önce sayfada göreceğiniz kodu bir yere not edin. Yine aynı sayfada yer alan "Start your album" bağlantısının yardımıyla tanıtım sayfasına ulaşacaksınız. Yine "Start your album" bağlantısına tıklayın. Windows Live ID'nizi ve şifrenizi (Live Messenger için kullandığınız ID ve şifre) ilgili alana girin ve "Sign in" düğmesine basın. Kullanmak istediğiniz dili seçip doğum tarihinizi de girdikten sonra albümünüz yüklenecek.

İlk yapmanız gereken, "My stickers" bölümünün altında göreceğiniz alana ilk sayfada not ettiğiniz kodu girmek. Böylece 2 paket sanal çıkartmaya sahip olacaksınız. Çıkartmaları albümdeki ilgili alanlara taşıyabilirsiniz. Fazla çıkartmaları ise, arkadaşlarınızla takas etme şansınız var; eski günlerde olduğu gibi...

Unutmamanız gereken, her saat başında giriş sayfasında yeni bir kodun veriliyor olduğu. Arada sırada sayfayı ziyaret ederek yeni kod yayınlandığında yeni bir paket çıkartmaya sahip olabilirsiniz.

My stickers alanının altındaki alan ise Live Messenger'ın bu sayfaya taşınmış hali. Yani Messenger'daki tüm arkadaşlarınızı albümünüzü düzenlerken de görebilir, onlarla çıkartma takasına girebilirsiniz.

Sanal Euro 2008 albümünün diğer eğlenceli özelliklerini keşfetmeyi size bırakıyoruz. Bu ilginç ve bir o kadar da eğlenceli deneyimi kaçırmamanızı şiddetle öneririz.

Okuyucu Yorumları