Facebook, 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Facebook, başına gelecebilecek çok daha büyük sorunları savmak için bunu yapmayı kabul etti...

Facebook'un başının derdi

Facebook, "Sponsorlu Makaleler" reklamlarıyla ilgili bir davada bir vakıf fonuna 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Dava, geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı ancak detaylar henüz ortaya çıkıyor.

Sponsorlu Makaleler özelliği, Facebook'a Ocak 2011'de eklenmişti ve "Beğenmelerinizi", gönderilerinizi arkadaşlarınızın zaman tünelinde para karşılığında reklam olarak göstermenize izin veriyordu. Bir Kaliforniya Medeni Kanunu'na göre ise "reklam, satış ve müşteri arama amacıyla kişilerin isimlerinin, seslerinin, imzalarının, fotoğraflarının ve buna benzer öğelerin" kullanımı yasak. Facebook'un Kullanım Şartları'nı kabul ederken, isim ve profil fotoğraflarınızın ticari, sponsorlu ve benzeri içeriklerde kullanılmasını kabul ediyorsunuz. Ancak davacılara göre Sponsorlu Makaleler'den kurtulmanın bir yolu bulunmuyor.

ABD'de 153 milyon kullanıcısı bulunan Facebook'da 100 milyon kişinin reklamlarda göründüğü düşünüldüğünde, kişi başına açılacak 10 dolarlık bir toplu dava, Facebook'a 1 milyar dolara mal olabilir.

Okuyucu Yorumları