Facebook 3D yayınlama imkanı getirecek...

Facebook 3 boyutlu ürün yayınlama özelliği üzerinde çalışıyor!

Facebook'tan üç boyutlu yayınlar

Facebook'un Oculus Connect 4 etkinliği sırasında yapılan duyuruların büyük bir kısmı, yüzünüzün önünde bulunan bir ekranı içermekteydi. Ancak 3D yayınlar ile Facebook, sanal gerçeklik (VR) ve güçlendirilmiş gerçeklik (AR) dünyalarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Temel olarak buradaki fikir, kısa bir zaman sonra sosyal ağın VR sosyal görüşme alanı Facebook Spaces üzerinde karikatür benzeri sanal 3D eşyalar üretebileceğiniz ve bunları Facebook'un haber akışı aracılığı ile arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz.

Arkadaşlarınız, bilgisayar ekranı veya akıllı telefonu aracılığı ile bu nesnelerle etkileşime geçebilecek ve bunları her açıdan inceleyebilecekler. Bunlar için de bir başlığa ihtiyacınız olmayacak.

Ayrıca AR teknolojileri Apple'ın ARKit'i ve Google'ın ARCore'u gibi çalışan bir platform olan Oculus Medium ile de etkileşime geçilebilen nesneler yaratabileceksiniz.

Bu "3D yayınlar" sadece havalı bir konsept olmakla kalmıyor, sanal veya güçlendirilmiş gerçeklik için yaratılan nesneler ile ek bir pahalı araca sahip olmadan etkileşime geçebilmek, AR veya VR dünyalarına adım atmak için kararsız kalan Facebook kullanıcılarının karar vermelerine de yardımcı olabilir.

Tabi ki bu yayınlar, "normal" bir Facebook kullanıcısı için çok fazla uğraş anlamına gelmekte. Ancak reklamcıların bu yayınları kullanmak için yaratıcı yöntemler bulacaklarına kesin gözüyle bakabiliriz.

Okuyucu Yorumları