Facebook'a yeni gizlilik ayarları önerileri

Sosyal ağ devi Facebook'ta gizlilik kavgalarının sonu gelmiyor! İşte Zuckerberg'in başına gelenler..

Facebook'ta gizlilik kavgası

Facebook gizlilik ayarları son dönemlerin en önemli sorunlarından biri. Pek çok kişi farkında bile olmadan kendi hakkında haddinden fazla bilgiyi hiç tanımadığı insanlarla Facebook üzerinden paylaşıyor. Facebook bu konuda yenilikler getirmek için çalışıyor ama son çabalar her kesimden insanı mutlu etmeye yetmedi. Özellikle de kullanıcı gizliliği konusunda faaliyet gösteren gruplar ortak bir bildiri ile Facebook'ta hayata geçmesi gerektiğine inandıkları yeni gizlilik özelliklerini duyurdular.

Ağırlıklı olarak ABD'de faaliyet gösteren ve gizlilik konusunda faaliyet gösteren toplam 10 grubun ortak açıklaması olarak yayınlanan Facebook'a açık mektup, uygulamaların kişisel bilgilere erişiminden, kullanıcılara ait paylaşılan bilgilerin sınırlandırılmasına kadar pek çok konuyu içeriyor.

İşte önerilen ayarlar

İşte önerilen ayarlar
Gizlilik ile ilgili çalışan gruplar Facebook'a kendi önerilerini sundular

Öneriler temel olarak şu başlıklar altında toplanıyor:

- Kullanıcılar, hangi uygulamanın kişisel bilgilerine erişebileceğini belirleyebilsinler.

- Şu anda Facebook kullanıcılarının profil resmi, cinsiyeti gibi bazı temel bilgileri gizleme şansı bulunmuyor. Bu özellik uygulanmaya başlansın ve kullanıcılar hangi bilgilerinin herkes tarafından görüntülenebileceğini seçebilsinler.

- Eğer kullanıcı özel olarak izin vermediyse, üçüncü parti sitelerde bulunan sosyal eklentiler üzerinden Facebook ek bilgiler toplamasın. Facebook'a giriş yapmış kullanıcılar şu anda diğer sitelerde yer alan Beğen düğümelerine tıklamasalar bile, Facebook hangi kullanıcısının hangi siteye girdiğini bu düğme ile takip edebiliyor.

- Güvenlik açısından Facebook, http protokolü yerine, daha güvenli olan HTTPS protokolünü kullansın.

Okuyucu Yorumları