Facebook'da "ayrıma" son

Facebook, bu hassas konudaki "özgürlükçü" bakış açısını, sunduğu son değişiklikle ortaya çıkardı!

Facebook'da "ayrıma" son

Facebook yaptığı her yeni güncelleme ile gündemde kalmayı o ya da bu şekilde başarıyor... Bu sefer ki haberimizse Facebook üzerinde kullanılan imgelerle alakalı.

Timeline özelliğini düzenli olarak güncelleyen Facebook, bu sefer de evli çiftleri gösteren bayan-erkek görsellerinin yanına, evlenen iki bayan ya da erkeği göstermek üzere aynı cinsin görsellerini de koymamıza olanak tanıyor.

Bu yeni özellik ilk kez Facebook'un kurucularından olan Chris Hughes'in birlikte olduğu eşi Sean Eldridge ile birlikteliklerini belirten görselde gözlemlendi. Hughes evlilik anonsunu Timeline üzerinde yaptığı sırada, bir damat ve bir de gelin yerine, iki damat resmi görülmesi ilgi uyandırdı. Dikkat çekici noktaysa Facebook'un CEO kodluğunda oturan Mark Zuckerberg'in, Huges tarafından yapılan bu güncellemeyi beğenen 1,800. kişi olması oldu.

Facebook daha önceleri de benzeri atılımlarda bulunmuş ve ilişki opsiyonlarında lezbiyen, eşcinsel, biseksüel ve transseksüel'ler için "Ortaklık" gibi bir seçenekler sunmuştu. Site aynı zamanda kısaca "GLAAD" olarak bilinen ve anti-gay tavırlar sergileyenlere karşı duran bir oluşumla da uzun zamandır birlikte çalışıyor.

Okuyucu Yorumları