Facebook, Gittiğiniz Yere Göre Reklam Gösterecek!

Gerçek hayatta ziyaret ettiğiniz mağazalar, yakında Facebook'ta reklam olarak karşınıza çıkacak!

Facebook'tan büyük reklam atağı!

Artık gerçek hayatta yaptığınız bazı şeyler Facebook'ta gördüğünüz reklamları etkileyecek. Sosyal ağ, reklamcılar için konumunuzu ve telefondaki aktivitelerinizi kullanan yeni araçlar getirdi. Facebook uygulamasına konumunuza erişme izni verdiyseniz, artık bazı işletmeler sizin konumunuzu izleyip ona göre reklam gösterebilecekler.

Aynı zamanda evde oturan arkadaşınız da, bazı işletmelerin mağazalarını ziyaret ettiğinizde sizin görmeyeceğiniz, yeni müşterilere yönelik reklamlar görebilirler. Facebook, dünya çapında binlerce işletmeye insanların mağaza ziyareti verisini sunduğu için, yurt dışında da bu cins reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca gerçek dünyada yakın zamanda etkileşimde bulunduğunuz şirketlere dair reklamlar da görebilirsiniz. Örneğin emlakçıları ziyaret ettiyseniz, en son fiyatlarla ilgili reklamlar görebilirsiniz.

Son haftalarda Facebook'un reklam ağı tartışma konusu olmuştu. Bu ayın başlarında sosyal ağ, Rusya kökenli hesapların en az 100,000 dolar değerinde, Rusya dışındaki yanlış haberleri gösteren reklamlar satın aldığını ortaya çıkarmıştı. Daha da yakında, ProPublica soruşturması Facebook'un reklam ağının reklamcıların Yahudi karşıtlarını hedeflemesine izin verdiğini ortaya çıkarmıştı. Bunlara kıyasla yeni özellikler çok daha uysal görünüyor, ama eğer stalk ediliyor gibi hissederseniz her zaman Facebook'un konum izleme özelliğini kapatıp izlenmenizi kısıtlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları