Facebook, Tartışmalı VPN Uygulamasını Kapatıyor

Facebook, yaşananların ardından tartışmalı VPN uygulamasını kapatma kararı aldı!

Facebook VPN uygulamasını kapatıyor

Facebook, Onavo VPN uygulamasını Google Play Store'dan kaldırıyor ve sosyal ağın onlara casusluk yapmak için gençlere ödeme yapma şeklindeki tepkilerini takiben ücretsiz pazar araştırması programlarına son veriyor.

Şirketin Onavo Protect uygulaması, sanal özel ağ (VPN) üzerinden kullanıcı verilerini toplamayı durduracak ve kullanıcılara geçiş yapmak için alternatif bir uygulama bulmaları için zaman verdikten sonra kapanacak.

Facebook, artık iOS'ta bulunmayan ancak hala Android'de çalışan Facebook Araştırma Uygulaması için yeni kullanıcılar almayı bırakacak.

Apple, şirketin yalnızca şirket içi uygulamalar için tasarlanan Kurumsal Sertifika programını kötüye kullandığını keşfettiğinde, sosyal ağın tüm sertifikalarını iptal etti ve bu sırada Facebook'un kendi uygulamalarını bozdu.

Facebook, akıllı telefonların nasıl kullanıldığı hakkında gizlice bilgi toplamak için VPN uygulamasını kullanmak amacıyla ilk olarak 2013 yılında Onavo'yu yaklaşık 200 milyon dolara satın almıştı.

Araştırma Uygulaması mevcut olmadan önce bile, bu veriler tüketicilerin kendi Messenger uygulamasından gönderilenlerden iki kat daha fazla WhatsApp mesajı gönderdiğini ve bu sayede şirketi 19 milyar dolara satın almasına yol açtığını ortaya koydu.

Facebook, kullanıcıları Onavo'nun veri kullanımını azaltmak, tehlikeli web sitelerini engellemek ve web trafiğini gizlice takip etmekten korumak için harika bir yol olduğuna ikna etmeye çalışmıştı. Şirket şimdi, Google'ın yeni Facebook Araştırma test uzmanlarının işe alınmasına son verirken, Onavo'yu Play Store'dan kaldırmaya karar verdi.

Facebook doğru hamleyi yapmış olsa da, yetkililer ve kanun düzenleyiciler, kullanıcı verilerini bu kadar büyük ölçüde yanlış yönlendirdiği için hala şirkete karşı yasal işlem başlatabilirler.

Okuyucu Yorumları