Facebook Thiel kararını verdi!

Facebook yönetimi, son günlerin çok tartışılan ismi hakkında son kararını verdi!

Facebook, kararını verdi!

PayPal ortak kurucusu ve Facebook'un erken destekçilerinden biri olan Peter Thiel'ın Gawker Media'ya karşı bir seri davayı finansal olarak desteklediğini açıklamasının bir ay ardından, Facebook hisse sahipleri, Thiel'in yönetim kurulunda kalmasına karar verdi. Thiel, Marc Andreesen, Netflix CEO'su Reed Hastings ve Erskine Bowles'ın aralarında bulunduğu yedi diğer kurul üyesi ile beraber tekrar seçildi.

Theil'in Gawker'a karşı başlattığı çalışma, firmanın güreşçi Hulk Hogan tarafından açılan 140 milyon dolarlık davayı kaybetmesinin ardından duyuldu. Gerçek adı Terry Bollea olan güreşçi, kendisine ait bir seks kasetinin parçalarının yayınlanması ile Gawker'ın mahremiyetini ihlal etmesinden şikayetçiydi. Bu ayın başlarında da Gawker, iflas başvurusunda bulunarak, kendisini dijital yayımcı Ziff Davis'e 90 ile 100 milyon dolar arasında bir fiyata satmayı kabul etmişti.

Verilen destek, bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmış ve Thiel'in, Facebook yönetiminden uzaklaştırılması gerektiği konuşulmaya başlanmıştı. Facebook ise daha önce de Thiel'in yerine başkasını düşünmediğinin sinyallerini vermişti ve COO Sheryl Sandberg "Peter yaptığını kendisi olarak yaptı, bir Facebook kurul üyesi olarak değil" cümlelerini kurmuştu.

Thiel, Andreessen ve Hastings hissedarlar toplantısına katılmamış olsa da, yaklaşık olarak 100 yatırımcı bu toplantıda yer almaktaydılar...

Okuyucu Yorumları