Facebook uygulaması 100 milyon telefona girdi

Facebook'un 100 milyon kişi tarafından kullanılan bu uygulamasından haberiniz var mı?

Herkese göre Facebook!

Facebook'un "normal" telefonlarda çalışan uygulaması Facebook For Every Phone, 100 milyon indirme sayısına ulaştı. Bu uygulama Facebook tarafından çok önemseniyor çünkü dünyada akıllı telefonlardan çok daha fazla "normal" telefon bulunuyor. Hindistan, Çin gibi ülkelerde yüz milyonlarca normal telefon kullanıcısı bulunuyor. Telefon üreticileri, Facebook for Every Phone uygulamasını kolayca standart telefonlara adapte edebiliyorlar. Böylece binlerce liralık akıllı telefonları almaya gücü yetmeyen kullanıcılar da normal telefonlardan kolayca Facebook hesaplarına ulaşabiliyorlar.

Adı geçen ülkelerde, pek çok kullanıcının internete ulaşmak için elindeki tek cihaz, çok ucuz fiyatlara satılan bu telefonlar olabiliyor. Standart bir PC veya akıllı telefon satın almaya gücü yetmeyen yüz milyonlarca insanın internete ulaşabilmesinin tek yolu bu telefonlardan geçiyor. Dolayısıyla Facebook bu kaynağı kaybetmemek için Facebook for Every Phone uygulamasına büyük önem veriyor.

Facebook'un şu anda 1 milyardan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Bunların 751 milyonu ise aktif olarak her ay login oluyor ve siteyi kullanmaya devam ediyor. bu rakamın her sene %50 civarında arttığı da dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları