Facebook: Yapmadığı bir bu kalmıştı!

Kazandıkları Facebook'a yetmedi: Dev site 350 milyon kullanıcıya bakın neler satmaya çalışıyor?

Yapmadığı bir bu kalmıştı!

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, hediyelik eşya satışına başladı. Önceleri sadece sanal hediyeler satan Facebook, artık gerçek hediyeler satıyor.

Yılbaşı yaklaşırken ortaya çıkan bu yeni özellik, Facebook üzerinden hediye kredisi satın alarak kullanılıyor. Gerçek parayla alınan sanal Facebook parası, hediye almakta kullanılıyor. 10 Facebook hediye kredisi, 1 Amerikan doları. Facebook hediyelik eşya dükkanında seçim yaptıktan sonra da kredi satın almak mümkün.

Ödemeyi kredi kartı ya da cep telefonu ile yapmak mümkün. Ancak cep telefonu ile kredi alırken 40 kredi 6.99 dolara mal oluyor. Alltel, AT&T, Boost, Cellular One, Nextel, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless ve Virgin Mobile isimli cep telefonu servis sağlayıcıları bu imkanı sunuyor. Ya ön ödemeli hesaptan düşüyor ya da faturaya yansıyor.

Bu arada Facebook'un ileriki satın alımlar için kredi kartı bilgisini depolamayı teklif etmesi de dikkat çekiyor.

Facebook'ta forma satışı

Facebook'ta forma satışı
Spordan da para kazanacak

Facebook'ta satılan ürünler arasında NBA basketbol takımlarının, futbol kulüplerinin formaları yer alıyor.

Üniversite takımlarının formaları ve tanınmış sporcuların formaları da yine hediyelik seçenekler arasında. Formaları satılan ünlü oyuncular arasında Kobe Bryant, LeBron James ve Dwyane Wayde yer alıyor. Bu arada bu hediyelik ürünlerin çoğunun sadece Amerika'da olduğunu belirtelim.

Fiyat: 10-40 kredi

Müzik ve MP3
Lala.com ile Facebook'tan şarkı hediye etmek mümkün. 8 milyon parça arasından DRM korumasız MP3'ler ve online dinlenebilen müzik seçenekleri dikkat çekiyor. Lala.com'u da Apple'ın satın aldığını bu arada hatırlatalım.

Fiyat: MP3'ler 9 kredi, online parçalar 1 kredi

Sevgiliye çiçek, çikolata ve ayı...

Sevgiliye çiçek, çikolata ve ayı...
Netleştirelim: Gerçek ayı değil oyuncak ayı ama gerçek oyuncak ayı hediye edebiliyorsunuz

Gerçek hediyeler: RealGifts
Sinema biletleri, çiçek, şeker, kurabiye, oyuncak ayıcık türü hediyelik eşyalar ek kargo ücretiyle satılıyor.

Fiyat: 100 ila 600 kredi arasında değişiyor.

Bağış
Hayır işleri için bağışları Facebook ile yapmak ve bunu hediye olarak bir Facebook arkadaşının ismine yapmak mümkün. Humane Society of the United States, World Vision, World Wildlife Federation, Kiva Microfunds, (RED), UNICEF ve OLPC Foundation gibi seçenekler mevcut. Ancak normal bağışlar gibi vergiden düşülemiyor.

Fiyatı: 60-680 kredi

Ünlülerden sanal imzalı ürünler

Ünlülerden sanal imzalı ürünler
Britney de işi öğrenmiş, sanal imzalı ürünleri ayrı bir kategori

E-kartlar
American Greetings, GroupCard, GreetBeatz, JibJab, someecards ve The Wish Factory'den müzikli veya normal e-kartlar yollamak mümkün.

Fiyatı: 10-30 kredi

Sanal hediyeler
Facebook'ta sayısız sanal hediye var. Arkadaşlarınızın profillerinde sergileyebileceği bu hediyeler arasında penguenden elf kıyafetine kadar ne ararsanız var.

Doğum günü pastaları, yiyecek ve içecekler, evcil hayvanlar hatta Ninja bile var. Sanal imzalı özel Britney Spears serisi bile var.

Fiyat: 10 kredi

Okuyucu Yorumları