Facebook'tan Hatalı Ölçümlere Ayar Geldi!

Facebook, bazı önemli hatalar içerdiği sisteminde düzeltmeye gittiğini açıkladı!

Facebook'ta "onarım" vakti!

Sosyal dev Facebook, son zamanlarda hatalı veriler sunan Live tepkilerine bir düzeltme getirdi. Firma söz konusu sistemin video görüntüleri ve reklam verilerinde abartılı rakamlar kullandığını fark etmesinin ardından daha şeffaf bir yaklaşım sunacağına dair sözünü tutarak bu konuda önemli bir güncelleme yaptı.

Facebook Live'da canlı bir video izlerken kullanıcıların ekran üzerinde beliren tepki emoji'leriyle başlayan düzeltmelere göre artık kullanıcıların bu videoya verdiği ilk tepki bir veri olarak kaydedilecek.

Tahmin edebileceğiniz gibi hatalı ölçümler de Facebook'un bu ekstra tepkileri de verilere eklemesinden kaynaklandı. Bu durumun düzeltilmesinin ardından Facebook Live yayıncıları da ilgili tepkilere ("Reactions from Shares of Post") ait sayımlarda yüzde 25 civarı bir düşüş gözlemleyecekler. Diğer yandan sadece özgün ölçümleri değil bütün tepkileri içeren ölçümlerde de ("Reactions on Post") yaklaşık yüzde 500'lük bir artış olacak.

Facebook ayrıca Paylaşım numaralarının da aslında yeterince şeffaf olmadığını ve bu alanda da bazı düzeltmelere gidebileceğini açıkladı.

Facebook'tan Hatalı Ölçümlere Ayar Geldi!
Okuyucu Yorumları