Facebook'un profesyonel sürümü başlatılıyor!

Standart Facebook'tan sıkıldınız mı? Öyleyse bir de "profesyonel" Facebook'u deneyin!

Profesyonel Facebook geliyor!

İsmi açıklanmayan bir yönetici, Facebook'un profesyonel sürümünün bir yıllık test sürecinden sonra, önümüzdeki aylarda başlatılacağını açıkladı.

Yeni hizmet iş yerlerinde kullanıcıların iş birliği yapabilmesini hedeflerken, haber kaynağı, beğeniler ve sohbet sistemi, orijinal sosyal ağdakinin neredeyse aynısı olacak.

Facebook'un bu özel sürümü iş dünyasındaki kişilerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayarak LinkedIn gibi popüler platformlarla rekabet etmeyi amaçlıyor. Sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesine bakıldığında, popüler sosyal ağın LinkedIn gibi rakiplerini geride bırakması pek de zor görünmüyor.

Facebook Küresel Platform Ortaklıkları Direktörü Julien Codorniou, güvenlik araçları da dahil olmak üzere Facebook at Work için özel ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Piyasa araştırma şirketi IDC, geçtiğimiz Ağustos ayında LinkedIn Corp ve Monster Worldwide Inc şirketlerinin de dahil olduğu online kariyer pazarının yıllık 6 milyar dolarlık bir değere sahip olduğunu açıklamıştı.

Codorniou, Facebook at Work'deki hemen hemen her şeyin - bazı küçük istisnalar dışında - Facebook sosyal ağıyla aynı olduğunu söyleyerek ekledi "Facebook at Work üzerinde Candy Crush oynayamazsınız."

Okuyucu Yorumları