Farklı bir internet araştırması...

Çocuklar internette en çok ne arıyor; hangi sitelere giriyor? Şaşırtıcı cevap burada...

Çocuklar şaşırttı!

Symantec'in OneFamily.Norton servisi yardımıyla yaptığı araştırmanın sonuçları, çocukların internette en çok neleri aradığını ortaya koydu.

Şubat ve Temmuz ayları arasında 3.5 milyondan fazla çocuk üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre Youtube, en çok arana kelimelerin başında geliyor. 4. sırada "sex", 6. sırada ise "porn" kelimeleri yer alıyor.

Araştırmanın diğer bir yönü ise şu: Ünlü video paylaşım sitesine ulaşmak isteyen çocukların ya yorgun ya da üşengeç olacaklar ki web tarayıcılarına "youtube" yerine "utube" yazarak bu kelimeyi ilk 100 arasında 78 numaraya taşıdılar.

Youtube üzerinde yapılan arama sonuçları da popüler şarkılar ve filmler üzerinde yoğunlaşmış vaziyette. Lady Gaga ve Twilight (Alacakaranlık) isimleri ön plana çıkıyor.

Konu ile ilgili Symantec Internet Güvenliği Sözcüsü Marian Merritt şu açıklamayı yaptı: "Youtube'u listenin ön sıralarında görmek şaşırtıcı olmadı. Çocuklar Youtube'u eğlenceye açılan bir kapı olarak görüyor; hatta onlar için öğretici öğelere ulaşmak için de iyi bir aracı."

İşte en çok aranan ilk 20...

İşte en çok aranan ilk 20...
Google listenin 2. sırasında...

1. YouTube
2. Google
3. Facebook
4. Sex
5. MySpace
6. Porn
7. Yahoo
8. Michael Jackson
9. Fred
10. eBay
11. You Tube
12. YouTube.com
13. Gmail
14. Wikipedia
15. Miley Cyrus
16. Webkinz
17. Games
18. Miniclip
19. Taylor Swift
20. Hotmail

Okuyucu Yorumları