FBI, iPhone'u aslında böyle hack'lemiş!

Kırılmaz denilen iPhone kilidinin kimler tarafından kırıldığı, nihayet ortaya çıktı!

iPhone kilidini onlar kırdı!

FBI'ın; San Bernardino saldırısında kullanılan iPhone 5C'nin kilidini İsrailli bir üçüncü parti firma aracılığıyla açtığı bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD'nin istihbarat örgütü Apple'ın cihazının güvenlik sistemini aslında bir grup profesyonel hacker ekibi aracılığıyla hack'lemiş. Aktif bir biçimde yazılımlardaki açıkları bularak bunları satan söz konusu hacker grubunun bu savunmasızlıklardan elde ettikleri bilgileri ABD hükümetine de sattığı belirtiliyor.

Haberde ayrıca, FBI'ın kullandığı bu yönteme dair de bazı ayrıntılara yer veriliyor. Buna göre FBI için çalışan hacker grubu istihbarat teşkilatına iPhone 5C ya da iOS 9'da daha önce bilinmeyen hatalardan birini sunmuş. Sonrasında ise FBI yetkilileri iPhone 5C'yi hack'lemek için bu bilgilerden yararlanmış.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta gerçekleşen gizli bir konferansta FBI yöneticisi James B. Comey, iPhone 5C'yi hack'lerken kullandıkları yöntemi Apple ile paylaşıp paylaşmamayı konuştuklarını; ancak şimdilik böyle bir niyetlerinin bulunmadığını ifade etti. Cupertinolu firmanın FBI'ın bu yöntemi kendilerine açıklamasından memnun olacağı bilinse de, Apple geçtiğimiz hafta FBI'a bunun için bir dava açmayacağını da belirtmişti.

Okuyucu Yorumları