FIFA 16'nın kutusunda kadın futbolcu olacak!

Bu sene önemli bir yenilikle geleceği bilinen FIFA 16, bu yeniliğini kutusuna da yansıttı!

FIFA 16'dan sürpriz kutu!

FIFA 16'nın kadın futbolculara yer vereceğini öğrenmiştik, şimdi ise kadınların sadece oyunda olmayacağı anlaşıldı. EA, oyunun Kuzey Amerika sürümlerinin kutusunda kadın futbol yıldızlarının olacağını duyurdu.

Yapılan duyuruya göre oyunun ABD sürümünün kapağında kadın forvet oyuncusu Alex Morgan bulunacak. Kanada'da ise takım kaptanı Christine Sinclair yer alacak. Oyunun her iki sürümünde Barselona'nın süper yetenekli oyuncusu Linoel Messi de bulunacak.

EA, oyunda kadın futbol takımların bulunacağını Mayıs'ta, Kadınlar Dünya Kupası'nın hemen öncesinde duyurmuştu. Haziran ayında Kanada'da başlayan etkinlik, özellikle ABD ve Japonya'da ilgi odağı olmuş, önemli izlenme rakamlarına ulaşmıştı. FIFA serisinin başındaki David Rutter'a göre kadınların şimdiye kadar oyunda olmamasının nedeni, büyük oranda teknolojiydi. Rutter, Haziran'da yaptığı açıklamada erkek ve kadınları birbirinden ayıracak araç ve teknolojilere ihtiyaç duyduklarını söylemişti.

FIFA 16, kadın takımlarıyla gelecek olsa da bu takımların sayısı, 12 milli takımla sınırlı. Buna karşın oyun, ulusal ve profesyonel kulüpler dahil olmak üzere yüzlerce erkek futbol takımıyla gelecek.

Okuyucu Yorumları