Firefox 6'ya geçmek için 4 neden!

Firefox 6'ya geçmeye bir türlü karar veremiyorsanız, bu 4 neden fikrinizi değiştirebilir!

Firefox 6 için 4 neden!

Mozilla, Firefox 6'da arka planda 100'ün üzerinde değişiklik yapmış bulunuyor. Bu değişikliklerden birkaç tanesi ise tarayıcınızı son sürüme yükseltmeye değer hale getiriyor.

Mozilla'ya göre Firefox 6'nın açılışı, önceki sürüme göre daha hızlı. Bunu özellikle sekmeleri gruplar şeklinde düzenleyen Panarama özelliğini kullanıyorsanız farkedeceksiniz. Firefox'un başlangıçta birkaç sekme grubunu açması, onun yavaşlamasına neden oluyordu.

Laptop dergisinden Dan Howley'e göre ise Firefox 6, önceki sürüme göre aslında daha yavaş. Howley, tarayıcının Java performansını ölçen Peacemaker ile tarayıcı performansını sınamış ve Firefox 6'da 4.572 puan elde etmiş (daha yüksek puan, daha iyi). Bu puan, Firefox 5'in elde ettiği 4.733'e göre biraz daha düşük. IE9, Peacemaker'da 4.830 puan elde ederken Chrome, 8.400 puan almış.

Bununla birlikte hız testleri yanıltıcı da olabiliyor. Firefox 6, önceki sürümlerine göre daha düşük puanlar alsa da, kullanıcılar açısından daha hızlı hissediliyor.

URL görüntüleme, yeni güvenlik işlevi

URL görüntüleme, yeni güvenlik işlevi
Firefox 6'daki İzin yöneticisine adres çubuğuna about:permissions yazarak erişmek mümkün

URL görüntüleme: Firefox 6'ya yükseltmek için başka bir neden, tarayıcının adresleri gösterme biçimi olabilir. Firefox, web adreslerinin domain bölümünü artık daha ayırt edilebilir bir biçimde gösteriyor. Örneğin http://www.chip.com.tr/forum adresinde chip.com.tr kısmı vurgulu olarak görüntüleniyor.

Güvenlik: Firefox 6'da bulunan yeni İzin yöneticisi, tarayıcının güvenliğini daha da yukarı taşıyor. Bu işlev sayesinde herhangi bir sitenin izinlerini, adres çubuğuna "about:permissions" yazarak düzenlemek mümkün hale geliyor. Burada hangi sitelerden çerezlerin kabul edileceğini, hangileriyle konum paylaşılacağını ve benzer ayarları yapılandırmak mümkün.

Ücretsiz: Çok önemli bir neden gibi görünmese de Firefox 6'ya yükseltmenin ücretsiz oluşu, onu karşı koyulması zor bir hale getiriyor.

Okuyucu Yorumları