Flickr'da 2015 yılının galibi iPhone oldu

Apple'ın iPhone modelleri, dev sitede büyük bir fırtına estirmeyi başardı!

Dev sitede iPhone çılgınlığı

Yeni bir araştırma, popüler fotoğraf paylaşım sitesi Flickr'a yüklenen neredeyse üç fotoğraftan birinin Apple'a ait akıllı telefonlarla çekildiğini gösteriyor.

Flickr en popüler fotoğraf makinesi üreticileri ve modellerini içeren istatistikleri oluşturmak için kullanıcı resimlerinde depolanan metadataları kullanmış durumda. Dilerseniz Flickr Camera Finder sayfasını ziyaret ederek istatistikleri inceleyebilirsiniz.

Yahoo sermayeli portal, tüm yılı kapsayan rakamlar göz önüne alındığında iPhone'un topluluk arasında en fazla tercih edilen kamera olduğunu açıkladı. Apple'ın bu yılın başında Canon'un yerini aldığı ve şimdiye kadar üstünlüğünü sürdürmeyi başardığı ifade ediliyor.

Grafikte yer alan ilk yirmi cihaz arasında sekiz iPhone modeli yer alırken, iPhone 6'nın yüzde 5 oranla tüm popüler makineler arasında ilk sırayı alması dikkat çekiyor.

Flickr raporları Sony ve Fujifilm'in istikrarlı bir düzeyde seyrettiğini ancak Samsung'un büyümesinin yavaşladığını ortaya koyuyor. Canon ve Nikon'un popülaritesi ise son 12 ay boyunca düşüş göstermiş durumda.

Tabii ki bu istatistiklerin genel bir piyasa değerlendirmesini yansıtmadığı, sadece 2015 döneminde Flickr'a yüklenen fotoğrafları kapsadığını unutmamak gerekir. Ancak yine de akıllı telefon fotoğrafçılığının ulaştığı durumu görmek adına önemli olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları