Galaxy S'in Android 2.3 bilmecesi!

Android 2.3 Gingerbread Galaxy S'e gelecek mi, gelmeyecek mi? Bu sorunun yanıtı haberimizde gizli...

Galaxy S'in 2.3 bilmecesi!

Android 2.3 Gingerbread'in resmi olarak tanıtılması ile birlikte, mevcut Android modellerini kullananlar için bilmece de başlamış oldu: Acaba yeni Android benim cebime de gelecek mi?

Bu bilmecenin cevabını en çok merak edenlerin başında ise, kuşkusuz Samsung'un amiral gemisi Galaxy S'i kullananlar geliyor. Android 2.3'ün oldukça güçlü bir donanıma sahip olan Galaxy S'e gelmesi için görünürde donanımsal bir engel yok. Google da yaptığı açıklamada, Android 2.2 Froyo ve 2.3 Gingerbread arasında kayda değer bir donanımsal gereksinim farkı olmadığını söylüyor. Peki ama Galaxy S'lerde Android 2.3'ü görebilecek miyiz?

Samsung cephesinden gelen ilk açıklama bu soruya net bir cevap veremiyor. Açıklamada Android 2.3'ün incelendiği, Galaxy S için bir ROM güncellemesi sunulup sunulmayacağının bu inceleme sonucunda belli olacağı söylendi. Yani Galaxy S kullanıcılarının Gingerbread güncellemesini alabimesi için, Samsung'un donanım konusunda bir karara varmasına bağlı.

Ancak asıl heyecan verici gelişme ve bilmecenin cevabı kısa süre sonra, çok farklı bir yerde ortaya çıktı. Haberimizin ikinci sayfasında...

Ve beklenen yanıt bakın nereden geldi...

Ve beklenen yanıt bakın nereden geldi...

Asıl heyecan verici gelişme ise, bu açıklamadan kısa bir süre sonra, Samsung Hindistan'ın Twitter sayfasında yaşandı. Bu sayfada yer alan ve yukarıdaki resimde de göreceğiniz bir mesajda, Galaxy S için Gingerbread güncellemesi yayınlanacağı açık ve kesin bir biçimde belirtiliyor. Henüz Samsung'dan resmi bir açıklama gelmese de, bu mesaj Galaxy S kullanıcıları için bir müjde anlamını taşıyor.

Şimdi top tamamen Samsung'da. Bakalım Nexus S için Google ile güçlerini birleştiren Samsung bu kez elini çabuk tutup diğer markalardan önce bu işi becerebilecek mi; yoksa Froyo'da yaşanan bitmek tükenmek bilmeyen gecikmeler Gingerbread için de yaşanacak mı?

Okuyucu Yorumları