Galaxy S24 Ultra, konu oyunlar olduğunda beklenenin de ötesine geçebilir

Ortaya çıkan yeni test sonuçları, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın oyunlar konusunda gerçek bir canavar olabileceğini gösteriyor.

Galaxy S24 Ultra, oyunlarda çok hızlı olabilir

Galaxy S23 Ultra, oyunlar konusunda son neslin en iyi akıllı telefonlarından biriydi. Son testler, güçlü Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemcisi ve oldukça büyük olan buhar hücresi sayesinde, kısa bir süre önce piyasaya sürülen iPhone 15 Pro Max’e göre grafik testlerinde daha iyi performans gösterdiğini kanıtladı. Ve görünüşe göre Galaxy S24 Ultra, çok daha fazlasını sunacak.

Galaxy S24 Ultra’nın özel olarak “Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy” (Galaxy için Snapdragon 8 Gen 3) işlemciyle donatılacağı söyleniyor. Geekbench 6’nın GPU işlem testinde (Vulkan), Snapdragon 8 Gen 3 15.000’in üzerinde puan almayı başardı. Bu, Snapdragon 8 Gen 2’nin aynı testte aldığı GPU puanından (9.000 puan) %60 daha yüksek olmasıyla dikkat çekiyor. Geekbench’in GPU işlem testi puanı, bir çipin grafik özelliklerini test etmenin en doğru yolu olmasa da, iki çipin aynı test ile karşılaştırılması sayesinde aynı amaca sahip çiplerin birbirlerinden ne kadar iyi olduğunu gösterebiliyor.

Snapdragon 8 Gen 3’ün TSMC tarafından üretilen 4nm sekiz çekirdekli bir çip olması bekleniyor. Bu çip, bir ARM Cortex-X4 CPU çekirdeği, beş ARM Cortex-A720 CPU çekirdeği ve iki Cortex-A520 CPU çekirdeğinin yanı sıra, donanımsal ışın izleme hızlandırmalı Adreno 750 GPU’ya sahip olacak. Daha önceki raporlar, yeni Qualcomm çipinin Snapdragon 8 Gen 2’den %50 daha iyi GPU performansı sunacağını iddia ediyordu.

Samsung, Galaxy S23 serisi ile büyük bir buhar hücreli ısı dağıtma sistemi sunarak değerli bir şey öğrendi ve Güney Koreli şirketin Galaxy S24 serisi ile iyi bir sürdürülebilir performans sağlamak için bu sistemi geliştirmesi bekleniyor. Exynos 2400 çipinin Snapdragon 8 Gen 3 ile karşılaştırıldığında nasıl performans gösterdiği ise ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak. Aşırı ısınma veya Exynos 2400 çipi ile önemli bir performans farkı bulunması, şirketin itibarı açısından kötü görünecektir. Zira telefonun bazı bölgelerde Exynos ile satışa sunulacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.