Galaxy S3 hakkında tüm gerçekler!

Galaxy S3'ü denedik, sunduğu yenilikleri inceledik... İşte Samsung'un yeni amiral gemisi...

Galaxy S3 ne kadar iyi?

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S III, donanımsal özellikleriyle hayal kırıklığı yaşatmazken birçok yazılımsal yenilik de sunuyor. CHIP Online olarak Galaxy S III'ü deneme fırsatı bulduk. Samsung'un yeni amiral gemisi, gerçekten yeni bir hit olmayı hak ediyor mu? Cevabını bu makalemizde bulacaksınız.

Galaxy S III'ü elinizde tutmak

Yeni Galaxy S III'ün boyutunun büyüdüğünü söylemeliyiz. Cep 136.6 x 70.6 x 8.55mm boyutlarına ulaşmış bulunuyor. Galaxy S II hakkında yapılan en önemli eleştirilerden bir tanesi, telefonun yüksek ücretine rağmen plastik bir kasaya sahip olmasıydı. Galaxy S III'ün daha kaliteli bir maddeden oluşmasını bekliyorsanız, bu konuda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, zira yeni cebin de dış kısmı gördüğümüz kadarıyla plastikten oluşuyor. 133 gram ağırlığındaki cebin boyutuna göre hafif olduğunu söylemeliyiz.

Maliyetten veya ağırlıktan tasarruf etmek isteyen Samsung, Galaxy S III'de önceki sürümünde olduğu gibi rahatlıkla bükülebilen, çok ince bir pil kapağı kullanmış. Pile rahatlıkla erişebilmek, normal boyuttaki SIM kartı slotu ve microSD kartı slotu, cebin avantajlı özelliklerinden.

Galaxy S III'ün donanımları testte

Galaxy S III'ün donanımları testte

Galaxy S III'ün donanımları testte

Göz ziyafetinizi tamamlayacak dev bir ekrana sahip Galaxy S III'ün 4.8 inçlik Super AMOLED ekranı, 1280x720 piksel çözünürlük ve 300ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran konusunda özellikle hoşumuza giden, hızlı tepki süresi oldu. Cihaz henüz bir prototip sayılmasına rağmen çok hızlı bir tepki süresi olduğunu söylemeliyiz. Bunda 4 çekirdekli Exynos 4412 1.4GHz işlemcinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu arada, Mali 400 GPU'ya sahip cihaz (grafik işlemci) 1GB RAM ile geliyor.

Cihazın pili ise 2100mAH ile oldukça güçlü. Kamerası ise Galaxy S II ile aynı: 8 megapiksel ve full HD kayıt yapabiliyor.

Galaxy S III'ün bağlantı özellikleri

Galaxy S III, MHL destekli USB portu, DLNA desteği, Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC, Wi-Fi Direct, HSPA+ veya LTE bağlantı özellikleriyle geliyor.

Galaxy S III: Smart Stay

Galaxy S III: Smart Stay

Galaxy S III: Smart Stay

Galaxy S III Android 4.0.4 ve TouchWiz'in yeni sürümü yüklü olarak geliyor. Biz bu alanda çok büyük bir geliştirme görmedik. Ancak Smart Stay adındaki yeni özellik, ekrana bakmadığınızda otomatik olarak ekranı kapatıyor. Bu özelliğin pratikte çok iyi çalışmadığını gördük, dolayısıyla Samsung'un biraz ince ayar yapması gerekli gibi.

Galaxy S III'ün kamerasındaki geliştirmeler de yazılımsal. Best Shot modu ile peşpeşe çok hızlı fotoğraflar çekerek en iyi fotoğrafın otomatik olarak seçilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu mod, özellikle hareketli nesnelerin fotoğrafını çekerken işe yarayabiliyor. Genel olarak fotoğrafları çok hızlı çekebildik. Bunun dışında kameranın hala 8 megapiksel olduğunu söyleyelim.

Diğer sundukları, çıkış tarihi, CHIP Online yorumu

Diğer sundukları, çıkış tarihi, CHIP Online yorumu

Galaxy S III: Samsung'un Siri'si, çoklu görev ve 50GB ücretsiz Dropbox

Galaxy S III, fotoğrafını daha önce çekerek etiketlediğiniz kişileri otomatik olarak tanıyor ve onları otomatik olarak ilgili kişilere atayabiliyor. Bunun yanında çoklu görev bakımından da güçlü olan cep, bir video oynatırken farklı bir iş yapmanıza izin veriyor.

Samsung'un Siri karşılığı olan S-voice, bazı temel komutları vermenize izin veriyor. Bu sayede örneğin menüleri açabiliyor veya müzik çalıcının ses düzeyini ayarlayabiliyorsunuz.

Samsung ve Dropbox'un yaptığı anlaşma sayesinde Galaxy S III sahipleri, çevrimiçi 50GB ek depolama alanına sahip oluyorlar.

Çıkış tarihi

Samsung'a göre Galaxy S III, Avrupa'da 29 Mayıs'ta piyasaya sürülecek.

CHIP Online yorumu

Galaxy S III, Galaxy serisinin gelişimi açısından önemli bir adım. Galaxy S III, işlem gücü ve ekran olarak bizi tatmin etti. Bununla birlikte cebin plastik hissi, herkesin hoşuna gitmeyebilir. Eğer bir Galaxy S II'niz varsa, Android 4.0'ı hızlı bir biçimde çalıştırıyorsanız ve S III'ün yeni numaralarına ihtiyacınız yoksa, geçiş yapmanızın şart olmadığını düşünüyoruz. 2100mAh'lik pil, Galaxy S III için önemli bir özellik olacak gibi görünüyor, bunu Galaxy S III'ün tam bir testini yaptığımız zaman daha iyi göreceğiz.

Okuyucu Yorumları