Galaxy S4'ün fotoğrafı internete sızdı mı?

Galaxy S4'e ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf, gerçekten de ona ait olabilir mi?

Galaxy S4 sızdı (mı?)

Galaxy S4'e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf, gayriresmi Samsung web sitesi Sammobile.com tarafından yayınlandı.

Galaxy S4'ün ilk basın fotoğrafı olduğu iddia edilen görselde cebin kenarlarının inceliği ve giriş düğmesinin kaldırılmış olması dikkat çekiyor. Ancak bu tür sızıntılara şüpheyle yaklaşmamız gerekiyor, zira Samsung'un daha önce gerçek Galaxy S3'ü gizlemek üzere birkaç sahte tasarım meydana getirdiğini biliyoruz.

Fotoğrafın gerçek olup olmadığını söylemek şimdilik mümkün değil. Ancak giriş düğmesi gerçekten kaldırıldıysa, bunun Samsung tarafından atılan radikal bir adım olduğu kesin. Güney Koreli dev, gezinti düğmelerinin tamamını ekrana taşımayı düşünüyor olabilir. Bunun dışında telefonun tasarımı Galaxy S3'e oldukça benziyor ve büyük bir tasarım değişikliği göze çarpmıyor.

Galaxy S4 hakkındaki diğer iddialar

Galaxy S4 hakkındaki diğer iddialar

Korece web sitesi enuri.com'un iddiasına göre Galaxy S4, Galaxy Note modelleri gibi bir S Pen kalem ile gelecek. Kalem, Galaxy Note'larda el yazısı yazabilme gibi çeşitli ek işlevlerden faydalanmanızı sağlıyor. Bununla birlikte böyle bir değişliğin, Galaxy Note ile Galaxy S serileri arasındaki farkı neredeyse ortadan kaldıracağından şüpheyle karşılanması gerektiğini düşünüyoruz.

Son iddialar, Samsung Galaxy S4'ün Nisan ayında piyasaya sürüleceği yönünde. Önceki Galaxy S'lerin tümü, her senenin ilkbahar aylarında tanıtılmıştı.

Çift dört çekirdekli işlemci mi taşıyacak?

Korea Times, Galaxy S4'te ARM'nin big.LITTLE tasarımının kullanılacağını iddia ediyor. ARM, web sitesinde bu mimarinin iki tane dört çekirdekli işlemci gibi çalıştığını söylüyor. Dolayısıyla dört çekirdekli bir Cortex-A15 ile dört çekirdekli bir Cortex-A7, işleri paylaşıyor.

Koreli bir başka site olan ddaily.co.kr ies Galaxy S4'ün Samsung üretimi dört çekirdekli 2GHz Exynos 5450 ile çalışacağını iddia etmişti. Bu işlemci, ARM'nin Cortex-A15 teknolojisini kullanıyor ve 28nm işleme teknolojisiyle üretiliyor.

Okuyucu Yorumları