Galaxy S5 ve iPhone 5S karşı karşıya!

Galaxy S5, en güçlü rakiplerinden iPhone 5S karşısında ne kadar iyi? Karşılaştırdık!

Galaxy S5 vs. iPhone 5S!

Dün tanıtılan Samsung Galaxy S5, iPhone 5S karşısında durabilecek nadir telefonlardan bir tanesi. Ancak iPhone 5S her ne kadar üst seviye bir telefon olsa da 2013'e ait bir telefon ve Samsung, başarılı cebi Galaxy S4'ü geliştirerek S5'ten bile bazı özellikleri yeni amiral gemisine eklemiş durumda.

İki cep arasındaki en önemli fark, kullandıkları işletim sistemleri. iPhone 6 çıkana kadar Galaxy S5'in daha yeni olması da önemli rol oynayacak.

Ekran

iPhone 5S, 4 inç'lik 1136x640 IPS LCD ekrana sahip ve inç başına 326 piksel sunuyor. Galaxy S5'in 5.1 inç'lik Full HD Super AMOLED ekranı ise 415 ppi ile daha yoğun.

Tasarım

Apple'ın alüminyum ve camdan oluşan çift tonlu tasarımı mükemmel. Tek şikayetimiz, tasarımın iPhone 5 ile neredeyse aynı olması.

Galaxy S5, S4'e göre daha çekici ve sağlam bir tasarıma sahip olsa da hala plastik ve bu alanda iPhone 5S ile yarışamıyor.

İşletim sistemi, pil, işlemci ve yetenekleri

İşletim sistemi, pil, işlemci ve yetenekleri

İşletim sistemi

İki cep arasındaki en büyük fark, muhtemelen bu alanda. iOS 7, temiz, sezgisel bir işletim sistemi. Denetim Merkezi gibi bazı işlevlerinde Android'den etkilense de kullanımı her zaman olduğu gibi kolay.

Galaxy S5 ise Android 4.4 KitKat ve Samsung'un TouchWiz arayüzüyle geliyor. En sezgisel ve en müthiş görünümlü işletim sistemi olduğunu söylemek zor, ancak Android'i kişiselleştirmeniz mümkün; üstelik Android daha açık bir platform.

Pil

iPhone 5S'in pil ömrü kötü olmasa da, 1560mAh'lik pili çok da güçlü değil. Galaxy S5, 2.800mAh kapasiteli piliyle muhtemelen daha iyi bir performans sunacaktır.

Galaxy S5 ve iPhone 5S karşı karşıya!

İşlemci

iPhone 5S, Apple'ın çift çekirdekli 1.3GHz 64-bit A7 işlemcisini kullanıyor ve 1GB RAM'e sahip.

Galaxy S5, kağıt üzerinde iPhone 5S'ten önemli ölçüde daha iyi çünkü 2.5GHz dört çekirdekli Krait çipi ve 2GB RAM'le geliyor. Ancak gerçek performans farkını testlerimiz söyleyecek.

Özellikler

iPhone 5S, Touch ID parmak izi tarayıcısı sayesinde sadece parmağınızı giriş düğmesinin üzerinde tutarak kilidi açmanıza izin veriyor. M7 hareket işlemcisi ise telefonunuzu pil tüketmeyen bir fitness izleyicisi haline getiriyor.

Galaxy S5'te de bir parmak izi tarayıcısı var. Bunun yanında bir kalp ritmi izleyicisi, gelişmiş S Health uygulaması ve IP67 sertifikalı su ve toz geçirmezlik, S5'in öne çıkan özel yetenekleri arasında.

Kamera ve güvenlik

Kamera ve güvenlik

Kamera

8MP'lik sensöre sahip iPhone 5S, en iyi kamera-telefonlardan bir tanesi. Çektiği fotoğraflar, S4'ünkilerin keskinliğine ve HTC One'ın düşük ışıkta başarılı kamerasınınkine yakın. iPhone 5S, 1080p çözünürlüklü videolar kaydedebiliyor ve 1.2MP'lik bir ön kameraya sahip.

Galaxy S5, çok daha fazla megapiksele, 16MP'lik bir kameraya sahip. Aynı zamanda çok hızlı, sadece 0.3 saniyede fotoğraf çekebiliyor. Gerçek zamanlı HDR, fotoğrafı çekmeden önce HDR efektini görmenizi sağlıyor. 4K video kaydedebilen cihazın ön yüzünde 2.1MP'lik bir kamera var.

Güvenlik

iPhone 5S'in en önemli güvenlik özelliği, bahsettiğimiz Touch ID tarayıcısı. İşlev sorunsuz biçimde çalışıyor; belki parolalardan daha yüksek bir güvenlik sağlamıyor (çünkü parolayı devre dışı bırakamıyorsunuz) ancak oldukça başarılı.

Galaxy S5, pin, desen ve parola gibi standart Android güvenlik işlevlerinin yanında bir parmak izi tarayıcısına sahip. Tarayıcı, her iki telefonda da giriş düğmesinin üzerinde bulunuyor. iPhone 5S'te parmağınızı okutmak için düğmeye sadece dokunmanız yeterliyken, Galaxy S5'te parmağınızı aşağı doğru çekmeniz gerekiyor. Bunun yanında Galaxy S5'in parmak izi tarayıcısını kullanmak için önce ekranı açmanız gerekiyor; iPhone 5S'te ise buna gerek yok.

Okuyucu Yorumları