Galaxy S9 Microsoft Mağazalarında, Ama...

Samsung'un yeni telefonu Galaxy S9 Microsoft mağazalarında da satışa sunuldu ancak bu, haberlerin aksine telefonun farklı olduğu anlamına gelmiyormuş!

Microsoft Edition Galaxy S9, yok!

Mağazalarında Android'li telefonlar satan Microsoft, Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için ön siparişleri kabul etmeye başladı; bunu dün yayınladığımız haberde sizlerle paylaşmıştık. Firmanın geçen sene de Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 sattığını biliyoruz. Ancak karşımızda bu sene, iddiaların aksine, bir "Microsoft Edition" telefon olmadığı ortaya çıktı.

Microsoft'un geçen sene Galaxy S8 ve Note 8 satması, bu cihazların Microsoft'a özel bir "Microsoft Edition" modeli olduğunun düşünülmesine yol açmıştı. Gerçek ise teknoloji devinin sattığı Samsung telefonlarının diğerlerinden hiçbir farkı olmaması. Hatta Microsoft mağazalarında satılan Galaxy cihazları, Cortana veya Microsoft Launcher ön-yüklü olarak bile gelmiyorlar.

"Galaxy S9 Microsoft Edition" Diye Bir Telefon Yok

Geçen sene "Microsoft Edition" sözcüklerinin etrafta dolaşmaya başlamasının ardından Samsung bir açıklama yapmış ve mağazalardaki hiçbir Galaxy cihazının "Microsoft Edition" olmadığını söylemişti.

Açıkçası Galaxy S9'un "Microsoft Edition" modeline bir ihtiyaç da pek yok. Microsoft'un Office uygulamalarının bazıları, bu telefonlarda zaten ön-yüklü olarak geliyor. Cortana'yı ve Microsoft Launcher'ı kullanmak isteyenler ise bu uygulamaları Play Store'dan kolayca indirebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları