Geleceğe Dönüş efsanesi, gerçek olmak üzere!

Geleceğe Dönüş filmlerinde görüp "hala gerçek olmadı" dediğimiz bu teknoloji, nihayet gerçek oluyor!

Efsane, gerçek olmak üzere!

2011 yılında Nike, Geleceğe Dönüş II'de Marty McFly tarafından giyilen Nike Air Mag'ın 1.500 adet kopyasını açık arttırma ile satışa sunmuştu. Ancak bunların sahip olmadıkları bir özellik vardı: Kendini bağlayan ayakkabı bağları!

Ve artık 2015'e yaklaşmışken ve Doktor ile Marty'nin ziyaret tarihi yaklaşırken ayakkabının yaratıcısı, Nike'tan Tinker Hatfield, hayranlar için müthiş bir haber verdi. "2015 yılında 'power laces (kendini bağlayan ayakkabı bağları)' ile karşılaşacak mıyız? Buna, sadece 'evet!' derim." cümlesi ile müjdeyi duyuran Hatfield, bu haberi New Orleans'ta düzenlenen bir toplantı esnasında verdi.

Bunun yeni bir Air Mag serisi ile mi sunulacağı, yoksa tamamen farklı bir tasarıma mı gidileceği şu anda bilinmemekte. İlk serinin Parkinson hastaları adına 6 milyon dolar topladığı düşünülür ise, bu kez de benzer bir desteğe ulaşılabileceğini söylemek çok yanlış olmaz. Sonuç olarak bu sefer filmdekine çok daha yakın bir ayakkabı ile karşı karşıyayız.

Ne yazık ki, uçan kaykaylar ile ilgili bir duyuru halen yapılmış durumda değil. Görünen o ki, pek çok kişinin favori ulaşım aracı olabilecek kaykaylar için bir süre daha beklememiz gerekiyor. O zamana kadar, Nike'ın efsane olan bu ayakkabıları ile avunmak zorundayız...

Okuyucu Yorumları