Geleceğin bilgisayarı önümüzdeki yıl çıkıyor!

Bu PC bildiğiniz PC'lere benzemiyor: Hem çok hafif, hem de başınızın üzerinde taşımanız gerekiyor...

Başımızın üstünde yeri var!

Filmlerde gördüklerimiz bir bir gerçek oluyor. Bunun son örneği ise Kopin adlı firmanın tanıttığı yeni nesil bir bilgisayarı. Kopin'in ilk olarak geçtiğimiz yıl Golden-i adını verdiği bu çok özel bilgisayar ünitesini hazırlamakta olduğunu duyurmuştu. Kopin'in başkanı John Fan'in son yaptığı açıklama ise daha da merak uyandırıcı çünkü Fan, önümüzdeki yıl bu cihazın satışa sunulacağını bildirdi.

Golden-i, sadece görünüşü açısından değil, adı nedeniyle de bizlere James Bond'u çağrıştırıyor. Üzerinde kendi işletim sistemi ve Windows Embedded CE 6.0 işletim sistemi bulunan bu cihazın 720x480 piksellik çözünülürlüğe sahip ekranı 30 fps video gösterme kapasitesine sahip. Cihazın Wi-Fi yeteneğine sahip olması sayesinde kolaylıkla internet bağlantısına kavuşabilmesinin yanı sıra microSD kart desteği ile veri depolama sorununu da çözmeyi planlıyor.

Kopin'in açıklamasına göre "normal kullanım ile" 8 saat dayanacak şarjı bulunan cihazın ağırlı ise sadece 85 gram, yani neredeyse ağırca bir gözlük kadar...

Okuyucu Yorumları