Google, Android saldırılarına karşı boş değil

Google'ın uygulama mağazası Play Store, herkesi sevindirecek dev bir yenilikle geliyor!

Yeni Google Play geliyor!

Arama devi Google, işletim sistemi Android için artan malware'leri engellemek için otomatik anti-malware sistemini mobil işletim sistemine katabilir. Üstelik sadece Google Play üzerinden indirilenlerde değil, mobil cihazınızdaki tüm uygulamalar buna dahil.

Android Police fan sitesine göre, henüz yayınlanmamış bir Google Play sürümünün içinde müstakbel bir malware tarayıcının kodlarına rastlanıyor. Google Play'in APK kodlarında özellikle bazı metinler göze çarpıyor:

- Google'ın sisteminizdeki tüm uygulamaları zararlı davranışlara karşı kontrol etmesini ister misiniz?

- Sizi korumak için Google bu uygulamanın yüklenmesini engelledi

Bu metinler, Google Play'in önümüzdeki sürümlerinde karşımıza "App Check" veya "Uygulama Kontrolü" adıyla çıkabilir.

Geçtiğimiz ay sadece İngiltere'de 1400'den fazla kişi Roxio'nun Angry Birds isimli oyunu sanarak yüklediği sahte uygulamadan dolayı, ceplerinden 15 doların eksik olduğunu farketmişlerdi.

Problemin asıl kaynağı Android telefon sahiplerinin Apple'ın aksine uygulamalarını özgürce dilediği kaynaktan yükleyebilmelerine olanak tanıması. Her ne kadar "Güvenilir olmayan kaynaklardan yükleme" gibi seçenek otomatik olarak gelse de, kullanıcıların bunu açmasına izin veriliyor.

Google Play'e bu otomatik malware tarayıcının ne zaman geleceği bilinmiyor ama Kasım'da geleceği söylenen LG'nin Nexus cebine yetiştirilmesi gayet olası görünüyor.

Okuyucu Yorumları