Google, bu Chrome işlevini kaldırabilir!

Chrome'un uzun süredir var olan bu işlevi ile vedalaşmaya hazır mısınız?

Chrome için bir devrin sonu!

Chrome'un mobil sürümündeki "birleştirilmiş sekmeler" işleviyle vedalaşmaya hazırlansanız iyi olacak çünkü işlev, son geliştirici sürümünde kaldırılmış görünüyor.

İlk olarak Android 5.0 Lollipop ile sunulmaya başlanan birleştirilmiş sekmeler işlevi, sekmelerinize uygulamalar gibi muamele edilmesi anlamına geliyordu. İşlev etkin olduğunda sekmeleriniz, telefonunuzun "Son uygulamalar" ekranında tek tek görünmeye başlıyordu.

Birleştirilmiş sekmeleri Chrome ayarlarından kapatabiliyorduk, ancak Chrome'un geliştirici sürümü Chrome Dev, işlevi varsayılan olarak kapalı tuttuğu gibi, ayarı değiştirmeye yönelik herhangi bir seçenek de sunmuyor.

Chrome Dev, gelecekteki Chrome işlevlerinin ve değişikliklerin denendiği sürüm olduğundan, birleştirilmiş sekme işlevine yakında elveda demek zorunda kalabiliriz. Google'ın işlevi kaldırmasının nedeni ise az kullanılması olabilir. Firma, uygulamalarında kullandığımız işlevleri yakından takip ettiği gibi, az kullanılan hizmet ve işlevleri acımadan ortadan kaldırabiliyor.

Okuyucu Yorumları