Google'da yaprak dökümü!

Özleyeni çıkar mı bilinmez ama Google bir hizmetine daha baltayı vurduğunu açıkladı!

Google'da yaprak dökümü!

Google'ın başarısız sosyal ağ denemesi Google Buzz sonunda teslim bayrağını çekti. Bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan hizmet, 17 Temmuz 2013 tarihinden sonra kapatılacak.

Google yaptığı açıklamada, kullanıcılara ait tüm Buzz verilerinin Google Drive'a taşınacağını açıkladı. O tarihten itibaren tüm kullanıcıların Google Drive hesaplarında iki klasör belirecek. Sadece kullanıcının erişimine açık olan özel klasörde, Buzz üzerinden paylaşılmış olan veriler yer alacak. Erişime açık olan diğer klasördeyse daha önce herkesin erişimine açılmış olan veriler yer alacak. Söz konusu klasörlerin içerdikleri veriler, Google Drive kapasitesinden düşülmeyecek. Yani sanal sürücünüzün dolmasından endişelenmenize gerek yok.

Buzz, Google'ın Facebook ve Twitter gibi devasa sosyal ağlarla mücadele etmek adına giriştiği ilk denemeydi. Hizmete girmesinin ardından ilk üç gün içinde dokuz milyon mesaj gibi etkileyici bir başarı yakalayan Buzz için işler ondan sonra ters gitmeye başlamış, Aralık 2011'de yeni paylaşımlar durdurulmuştu. O tarihten günümüze Buzz atıl bir durumda beklemekteydi. Dahası, ABD kişisel gizlilik yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye verilmiş, Google toplamda 8,5 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Okuyucu Yorumları