Google Earth'teki gizemli cisim ve gerçek...

Google Earth'te fark edilen ilginç cisim heyecan yarattı ama gerçek, geç olmadan ortaya çıktı!

Google Earth'teki gizemli cisim!

Araştırmacılar, bir süredir Google Earth sayesinde Antarktika'nın yakınında, okyanusta gözüken garip şekilden kaynaklı oldukça heyecanlı durumdaydı. Bu cisim, yeşil renkli sular ile çevrelenmiş kahverengi bir kütle olarak gözüküyordu.

YouTube kullanıcısı wowforreeel tarafından Nisan ayının sonlarında yayınlanan videoda gözüken cisim, şu anda internette büyük bir ilgi görmekte. Wowforreeel, bu cismin bir Plesiosaur yüzgeci olabileceğini düşünmekte. Plesiosaur, Jurassic döneminde var olan, suda yaşayan büyük bir sürüngendi.

Plesiosaur'lar yaklaşık olarak 17 metreye kadar büyüyebiliyor. Bazı kişiler, İskoçya'nın ünlü Loch Ness canavarının hayatta kalmış bir Plesiosaur olduğunu ve gölün karanlık sularında zamanını geçirdiğini düşünmekteler.

Diğer teorilerin arasında ise bu varlığın, en başta gizemli olan ancak şu anda, parçalanan buzul kütlelerinden kaynaklandığı düşünülen sesin - The Bloop - kaynağı veya devasa bir kraken olduğu bulunuyordu.

Ancak çoğu zaman olduğu gibi, bilim bir kez daha bu heyecanlı tahminleri boşa çıkarmakta. Derin deniz biyoloğu ve Southern Fried Science blog yazarı Andrew David Thaler, bu cismin aslında Deception Island yakınında bulunan bir kaya olan Sail Rock olduğunu söylemekte.

Kısacası, her ne kadar Google Earth üzerinde kendini göstermeye karar vermesi heyecan verici bir durum olsa da, ne yazık ki bu cisim sadece ilginç şekilli bir kaya...

Okuyucu Yorumları