Google Play Services'a önemli bir güncelleme!

Google, bir bizleri daha çok ilgilendiren iki önemli yeniliğini duyurdu!

Google'dan 2 önemli yenilik!

Google, Play Services'ta yaptığı önemli yenilikle Android geliştiricilerine uygulamalarda Maps, Google+'ı kullanmakla ilgili önemli kolaylıklar sağlayacak.

Play Services güncellemesi, geliştiricilere daha üst seviyede GPS kontrolü de sunacak. Pil tasarrufuna önem veren güncelleme, Google Play Services'ın arka planda Fused Location Provider yoluyla düşük güçte konum bulmasını sağlayacak. Yeni Snapshot işlevi ise geliştiricilerin bir haritanın etkileşimli görüntüsü yerine bitmap görüntüsünü göstermelerine izin verecek, böylece performans ve pil ömründen tasarruf edilebilecek.

Güncelleme, Google+ oturum açma işlevini kullanan geliştiricilerin de işini kolaylaştıracak. Photo Sphere işlevini entegre etmek isteyen geliştiriciler, artık pusula modunu da kullanabilecekler. Yani kullanıcılara telefonlarını hareket ettirerek panoramik fotoğraflarda dolaşma olanağı tanıyabilecekler.

Google+ Helpouts sessizce tanıtıldı!

Google+ Helpouts sessizce tanıtıldı!

Google+ Helpouts sessizce tanıtıldı

Google'ın şu sırada test ettiği Helpouts, birbirine yardım etmek isteyen kullanıcıları canlı video üzerinden bağlamayı amaçlıyor. Google+'a bağlı çalışacak olan yeni hizmet, aslında Hangouts'un arkadaşlar yerine "öğretmenler" yerleştirilmiş hali.

Google şu an belirli konularda yardımcı olacak kişiler toplama aşamasında olduğundan hizmet henüz kullanılabilir durumda değil. Helpouts destek sayfasına göz attığımızda şu an Ev ve bahçe, bilgisayar ve elektronik eşyalar, sağlık, beslenme ve fitness, moda ve güzellik, sanat ve müzik, yemek ve eğitim kategorilerini görebiliyoruz.

Google, yardımcı olacak uzmanların niteliklerine dikkat edecek gibi görünüyor. Helpout oluşturmak isteyen kullanıcıların, konu hakkında kalifiye olduğunu sertifikalar ve deneyimleriyle ispatlaması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları