Google şimdi de IE'ye el attı!

Google, MS'ten ümidini kesti, Internet Explorer için kolları sıvadı. Peki ama hangi konuda?

Google, IE'ye de el attı!

Pek çok kullanıcı için fazla teknik olan ve detaylarını pek bilmedikleri SVG desteği, internet üzerinde aslında sıklıkla karşımıza çıkıyor. HTML 5 standartlarında da yer bulan SVG, Scalable Vector Graphics'in kısaltılmışı ve Ölçeklenebilir Vektörel Grafik anlamına geliyor. IE dışında tüm tarayıcıların destekledikleri SVG özellikle Google Maps ve Google Docs'ta karşımıza çıkıyor.

Tüm tarayıcılar desteklemesine rağmen Microsoft SVG konusuna uzun zamandır direniyor. Microsoft'un açıklamasına göre bu desteği kusursuz bir şekilde sunabilmek isteği süreci uzattı. Fakat Google'ın büyük önem verdiği ve Adobe Flash'a açık kaynak kodlu bir alternatif geliştirilmesi sürecinde faydalı gördüğü SVG desteğinin, Microsoft tarafından ağırdan alınmasının sebebinin firmanın Flash alternatifi Silverlight'ı ön plana çıkartmak olduğu da söyleniyor.

Her halükarda IE henüz SVG konusunda pek ciddi bir adım atmadı ve durum böyle olunca Google kolları sıvadı ve IE var olan özelliklerini kullanarak SVG'yi desteklemesinin yöntemlerini araştırmaya başladı. ExplorerCanvas üzerine 2 boyutlu SVG grafikleri oluşturabilen Google, bu sayede IE kullanıcılarının da Microsoft daha ciddi bir destek sunana kadar SVG'den mahrum kalmamalarını sağlamayı hedefliyor.

Okuyucu Yorumları