Google yine yasaklandı!

Türk internet kullanıcılarına kötü haber: Google'ın bu hizmetine erişim artık yasak!

Google'ı yine yasakladık!

Google'ın popüler servisi Blogger'e erişim bir kez daha engellendi. Engelin nedeni ise, daha önce defalarca olduğu gibi, Digiturk tarafından yapılan itiraz...

Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi, 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D kararı ile erişimi engellenen Blogger, aynı nedenle daha önce de yasaklanmıştı. Blogger'da sayfa sahibi olan bazı kullanıcıların Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını kanun dışı olarak yayınlaması, yeni yasağın da nedeni...

Blogger'a erişimin yasaklanması, Google'ın diğer hizmetlerine erişim sağlamak isteyenler için bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Arama konusunda bir sorun yaşanması beklenmiyor ama Google Maps, Google Earth ya da Google Translate gibi servislere ulaşmak ya yavaşlayacak, ya da imkansız hale gelecek.

Blogger'a erişimin engellenmesi konusunda Digiturk tarafından yapılan resmi açıklamayı haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...

İşte Digiturk'ten gelen yasak açıklaması

İşte Digiturk'ten gelen yasak açıklaması

Tüm kamuoyunun bildiği üzere, Digiturk Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı ihale neticesinde 321 milyon dolar ödeyerek Spor Toto Süper Lig maç yayın haklarını satın almıştır. Yayın hakları Digiturk'e ve LİG TV'ye ait olan maçlar bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.

Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir. Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup yasa dışı yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak herşeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir.

Bu kararın uygulanması ile birlikte Blogspot'ta bazı blog'lara da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde yasa dışı içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan google ve blogspottur.

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, yasa dışı maç yayınlayan kişi ya da kişilerle mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.

Digiturk

Okuyucu Yorumları