Google'dan Çizimleri Düzelten Autocorrect-Yapay Zeka!

Artık sadece yazarken değil çizerken de teknolojinin yardımını alabileceğiz!

Google çizimlerinizi düzeltiyor!

Google en son yapay zeka çalışması autocorrect'i anımsatıyor, ancak bu sefer kelimeleri düzeltmek yerine, AutoDraw çizimlerinizi anlamaya çalışıyor ve simge benzeri hazır çizimlerle tavsiyede bulunuyor.

AutoDraw, tarayıcı üzerinden çalışan bir çizim uygulaması. Sol üstte bulunan 'sihirli kalemi' kullanarak bir çizim yaptığınızda, yapay zeka ne çizdiğinizi anlamaya çalışıyor ve yukarıda bulunan çubukta tavsiyeler sunuyor.

Yapay zekanın anlama kapasitesi oldukça geniş, ayrıca siz çizerken canlı olarak tahminde bulunması da çok ilginç.

Yine de mükemmel olmayan yapay zeka doğal olarak, bazen yanlış tahminler ve anlamsız tavsiyelerde bulunuyor. Google yaptığı açıklamada yapay zekanın makine öğrenme ile sürekli olarak kendini geliştirdiğini, ayrıca ilerde daha fazla hazır çizim de ekleyeceğini söyledi.

AutoDraw, Google'ın yapay zeka araştırması olan AI Experiments'in en son deneyi. Özellikle bu çizim uygulaması, daha önce geliştirilen QuickDraw'ın teknolojisini kullanıyor. Bu oyunda size ne çizmeniz gerektiği söyleniyor, siz çizmeye başladığınız anda yapay zeka canlı olarak sürekli ne çizdiğinizi tahmin etmeye çalışıyor.

Okuyucu Yorumları