Güneşteki bu çizgi ve küre ne?

Güneşin yanında gezinirken görüntülenen bu şeyin ne olduğu, NASA'nın açıklamasıyla ortaya çıktı!

Güneşte garip bir "şey!"

NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi (SDO) tarafından kaydedilen görsellerden meydana getirilen bir videoda ilginç bir detay göze çarptı. Güneşin yanında görünen Jüpiter büyüklüğünde bir nesne ve güneşle olan bağlantısı, videoyu izleyenlerde yakıt doldurmaya gelmiş bir uzay gemisi izlenimi bıraktı. Ancak işin aslının farklı olduğu ortaya çıktı.

NASA Goddard Uzay Merkezi'nden bilim adamı Alex Young, videonun özel bir video olduğunu, ancak bu duruma sıkça rastlandığını söylüyor. Olayın SDO tarafından sıkça gözlendiğini söyleyen Young, onu şöyle açıklıyor: "Bu küre, taç oyuğu olarak adlandırılır ve iplik adı verilen yapının bir parçasıdır. Güneşin kenarından bakıldığında iyi görünür."

Güneş iplikleri, belirli ışık seviyelerinde, güneş saran diğer maddelerden soğuk olduğundan, daha karanlık görünüyor. Young, tüm şartların, bakış açısının, görsel filtrelerin bu olayı gözlemlemek için tam yerinde olduğunu ve bu nedenle olağanüstü göründüğünü söylüyor. Young'a göre işin ilginç yanı, olayın videonun hemen ardından bitmiş olması.

İlginç bir görüntü. Ancak bu şekilde görünmesinin nedeni bakış açısı ve filtre ayarları

Okuyucu Yorumları