Hacettepe Teknokent, Microsoft'u geçti

İnternet artık tamamen değişiyor, xaml internette büyük bir etki oluşturacak.

Hacettepe'den Bir İlk

Bütün Dünya hızla xaml ve xbap uygulamalarına geçmeye çalışırken dünyanın ilk xaml icon görüntüleyicisi ve xaml dictionary oluşturucusu ücretsiz yayınlandı.

Program xaml kaynaklarını görüntülüyor ve xaml lerden yeni kaynak kütüphaneleri (resource dictionary) oluşturmanızı sağlıyor.

Programı kullanmak isteyen İnternet ve Program uzmanları buradan programı indirerek xaml geliştirmede yardımcı araç olarak kullanmaya başlayabilirler.

Üstelik Xaml icon Viewer programı ücretsiz. Programda bulunan yakınlaştırma desteği ile xaml leri büyüterek görebiliyorsunuz. Programda yeni bir arama teknolojisi geliştirildi. Bir kelime aranırken birbaşka kelimeyi
hatta birçok kelimeyi aynı anda aratıp sonuçlarını sürekli güncellenir şekilde görebiliyorsunuz.

Program önceki medya ( jpg,gif,png) görüntüleyicilerden farklı olarak milyarlarca dosyayı TeraByte tipinde medyayı gösterebilecek şekilde tasarlandı. Program sayesinde Program geliştiricilerin kaynak kullanım hızları artacak ve çok daha hızlı internet siteleri ve programları geliştirip kaynakları çok hızlı kullanabilecekler. Programın amacı kaynakların görüntülenmesi ve web sitesi ile program geliştiricilerin kendilerine özel yeni kaynakların oluşturmasına imkan sağlamak.

Programı geliştiren Horizon Yazılım Limited Şirketi xaml kaynaklarını grafile.com dan ücretli ve ücretsiz olarak dağıtmakta, örnek proje olarak epiri live sözlük sistemi de epiri.com adresinde kısa bir süre sonra xbap olarak yayına başlayacak.

Hacettepe Teknokent bu teknolojiyi geliştirdi

Hacettepe Teknokent bu teknolojiyi geliştirdi

Programı ilk olarak kullanan Microsoft User Experince Designer takımından Pam Scott daha önce internette benzer bir programı çok aradığını fakat benzer bir program bulamadığını, bunun gördüğü dünyadaki ilk xaml icon görüntüleyici olduğunu belirtti. Programı çok faydalı , gerekli bir program olduğunu belirten Pam Scott, programı çok sevdiğini ve hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

Programın kullanımını çok kolay bulduğunu söyleyen Pam Scott, program yardıma ihtiyaç duymadan kullanılabilir dedi.
Programın birçok özelliğini beğendiğini ve xaml ile ilgilenenlerin programdan çok fayda sağlayacağını söyledi.

Xaml ile 3 boyutlu vektör 2 boyutlu vektör internette ve programlarda önemli bir şekilde yer alacak ve yepyeni bir internet ve bilgisayar programları kullanıcılara sunulacak.

Çok daha temiz kaliteli görüntü ile daha zevkli zengin içerikli programlar ve internet gelecek. Yeni teknolojilerin geliştirilmesine de Horizon Yazılım katkıda bulunacak.

Bilgi için
Horizon Yazılım Ltd. Şti.
Hacettepe Teknokent
Tel: +9 0312 299 26 29

Okuyucu Yorumları